Na langdurige regenval vannacht wordt het vanochtend vanuit het noordwesten geleidelijk droger. Zondag zijn er stapelwolken en zonnige momenten, afgewisseld door enkele regenbuien. Begin volgende week wordt het vrij warm en geleidelijk zonniger. In de nacht naar zaterdag volgt een omvangrijk neerslaggebied en gaat het langdurig licht tot matig regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden Celsius in de Goudse regio.
Zaterdag begint de daglichtperiode bewolkt en regenachtig. Vanuit het noordwesten wordt het in de loop van zaterdagochtend droog, maar de bewolking blijft vooralsnog overheersen.
Zaterdagmiddag hebben we in eerste instantie te maken met uitgestrekte wolkenvelden, halverwege de middag klaart het sterk op. Het wordt mede door de flink zonnige namiddag toch nog zo’n 21 graden Celsius in Gouda. De wind komt uit het westen, in de loop van de ochtend draaiend naar het noordwesten en is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.
Zaterdagavond is het droog en schijnt de zon ongehinderd tot zonsondergang. In de loop van de nacht naar zondag neemt vanuit een westelijke richting de bewolking snel toe. Tegen zondagochtend kan er plaatselijk een spatje regen vallen. De temperatuur daalt naar een minimum van 13 graden Celsius in het Groene Hartgebied.
Zondag zijn er overdag veel wolkenvelden met kortdurende zonnige momenten. Soms is de bewolking dik genoeg voor lichte regen. Het wordt maximaal 19 graden Celsius in de Goudse regio. Daarbij waait een matige westenwind, windkracht 3 Beaufort.
Maandag is er kans op een plaatselijke bui, maar op de meeste plaatsen in het Groene Hart blijft het droog. Stapelwolken worden afgewisseld met zonnige perioden. In het Groene Hartgebied wordt het in de loop van de dag steeds zonniger en aan het begin van maandagavond lossen de nog aanwezige stapelwolken op door gebrek aan convectie.
Vanaf dinsdag is het zeer aangenaam zomerweer. Het is wisselend bewolkt en overwegend droog. De temperatuur gaat licht stijgen, vanaf woensdag wordt het 22 tot 24 graden Celsius. Vanaf volgend weekend neemt de neerslagkans toe en wordt het geleidelijk weer iets koeler.
Weerspreuk van de dag: Is de eerste juli regenachtig, gans de maand is twijfelachtig.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda
Frontfoto van Robert Remers.