Te kort door de bocht of vandalisme… Dat vroegen wij ons af bij onderstaande foto van Raymond Aarsman.

Voor de vierde maal waren begin dit jaar de stenen bankjes op de hoek van het Nonnenwater met de Hoge Gouwe omver gereden en/of geduwd. Daar is toch wel de nodige (paarden)kracht voor nodig.

Er stond eerst nog een vierde bankje. Maar die heeft het geweld helemaal niet overleefd en was al verwijderd door de gemeente Gouda. Twee andere hebben dezelfde gang gemaakt en zijn onlangs ook uit het straatbeeld verdwenen. Ze komen mogelijk na meerdere aanslagen / aanrijdingen niet meer terug. Er staat nu nog één bankje, helemaal alleen. Benieuwd hoe lang die blijft staan.

Maar inmiddels is het bewijs geleverd en is/zijn de dader(s) gevonden. Het zijn de te grote vrachtwagens die door de nauwe straatjes van de Gouds binnenstad denderen.


Karel Baarspul, onze andere citywatcher, kwam met bovenstaande foto’s en plaatste daarbij de volgende tekst: ‘Recent is een gemeentelijke mobiliteitsvisie gepubliceerd. Op delen van de inhoud is van diverse kanten kritiek geuit. Maar waar iedereen het roerend over eens is, is dat dit soort vracht-kolossen niet in de Goudse binnenstad thuishoren. Deze vrachtwagen met aanhanger uit België en truck met kenteken uit Slowakije stond compleet vast vóór de ING-bank aan de Wijdstraat. Hij kon niet meer voor of achteruit. Toch besloot hij vooruit te gaan en reed dwars over een betonnen paaltje. De chauffeur stapte uit en zette handmatig het paaltje een beetje recht en verdween via de Lage Gouwe’.

Bron en foto’s: Raymond Aarsman en Karel Baarspul.

Beeldrechten: Karel Baarspul, Raymond Aarsman.

Reageer op dit artikel