Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Olympia maakte het zichzelf onnodig lastig en daarmee de wedstrijd tegen promovendus Groeneweg tot de laatste minuut spannend. De Gouwenaars wonnen de ontmoeting uiteindelijk met 2-3 en staan daarmee meteen in het linkerrijtje van de eerste klasse B, West II.

door Edo Neefjes

In het eerste bedrijf waren er kansen over en weer, maar Olympia ging toch met een 0-2 voorsprong - doelpunten Soefjan de Koning (penalty) en Hamza Mehrach - de rust in. Na de snelle aansluitingstreffer zorgde Soefjan de Koning met een wonderschone treffer voor 1-3, maar opnieuw kwamen de gastheren terug. Er waren dan nog kansen over en weer, maar de 2-3 zege werd over de streep getrokken.

De eerste uitwedstrijd van het seizoen was voor Olympia lekker dichtbij. De ploeg van trainer Tom Rietberg ging op bezoek bij promovendus Groeneweg in Zevenhuizen. De gastheren kozen na de 6-1 nederlaag bij hun debuut in de 1e klasse voor een behoudende tactiek. Omdat Olympia in de beginfase ook maar weinig liet zien, was er voor de toeschouwers niet veel te genieten behalve een lekker najaarszonnetje.

Hard en zuiver
De wedstrijd kwam pas goed los na zo’n twintig minuten. Eerst was er een goede redding van de Groeneweg goalie op een schot van Hamza Mehrach. Daarna belandde een vrije trap van de gedreven spelende Olympia captain Dennis Jongenelen net naast het doel. Kort daarna werd ook Groeneweg gevaarlijk. Een vrije kopkans kon niet worden verzilverd en doelman Robbert Dols pakte een schot van afstand. Olympia nam weer over met een gevaarlijk afstandsschot van Jongenelen. Vervolgens ging De Koning in de 30se minuut op de solotoer. Hij werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. De leidsman legde de bal op de stip en De Koning schoot zelf hard en zuiver in voor de 0-1. Even later werd de voorsprong al verdubbeld. Een snelle combinatie tussen Joris van den Ban en Mehrach werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond: 0-2. Vlak voor rust kreeg de thuisclub nog een grote kans op de aansluitingstreffer maar doelman Dols kon redding brengen op de zwakke inzet. Zo ging Olympia zonder briljant te spelen toch met een comfortabele voorsprong aan de thee.

Vizier
Na rust ging de thuisclub op zoek naar een treffer. En die kwam er ook al snel doordat de Olympia defensie de bal slecht weg werkte. De Groeneweg spits ontving de bal dankbaar en schoot van grote afstand prima binnen voor de 1-2. Vijf minuten later was er opnieuw een grote kans voor Groeneweg, maar het vizier stond niet op scherp en doelman Dols bracht opnieuw redding. Olympia zocht in de opbouw te vaak een moeilijke oplossing en werd aanvankelijk niet gevaarlijk.

Boogbal
In de 71ste minuut werd de bal eindelijk eens direct doorgespeeld door Mehrach en de snelle De Koning was direct weg. Met een schitterende boogbal verschalkte hij de uitkomende Groeneweg doelman en de 1-3 staat op het bord. Even daarna kwam Rick van den Berg goed door op rechts. Zijn voorzet kon bij de eerste paal net niet worden binnen geschoten door Laurens Bogaard. Aan de andere kant kon de ingevallen Nick Ottevanger nog net een Groeneweg inzet blokkeren en een tegentreffer voorkomen. Ook ging een boogbal nog over het Olympia-doel. Die aansluitingstreffer kwam er toch nog in de 87e minuut. Doelman Dols ving de bal op en wilde het spel snel hervatten. Dat mislukte en de bal viel knullig voor de voeten van de Groeneweg spits die het presentje dankbaar aannam: 2-3. Daar bleef het ook bij en zo kon Olympia de drie punten mee terug nemen naar Gouda.

Komende zondag 7 oktober speelt Olympia opnieuw een uitwedstrijd, bij Spartaan ’20 aan de Oldegaarde in Rotterdam.

Olympia 2 verloor met 4-2 bij SJC in Noordwijk. De Olympia vrouwen speelden met 0-0 gelijk tegen RKDEO in Nootdorp.