Na de succesvolle edities van voorgaande jaren wordt op woensdag 27 september de vierde Begroetingsdag gehouden voor Gouda Noord en Achterwillens.
De Begroetingsdag is een jaarlijks festijn waarin elkaar begroeten en persoonlijk contact maken centraal staan. Het Goudse initiatief is geboren op een wijkteamavond in Noord in 2012 rond het thema verbinding en is geïnspireerd door de pedagogische aanpak van de vreedzame school, waar leerlingen persoonlijk in de klas worden begroet ‘Je bent gezien. Je hoort er ook bij.’
Tijdens de Begroetingsdag staan er diverse activiteiten op de rol in Gouda Noord met als doel te verbinden. Een aantal voorbeelden: vluchtelingen verhalen, bloembollen uitdelen in de wijk, cup cakes versieren in Savelberg en sport & spel activiteiten.
Met nog meer organisaties dan afgelopen jaren wordt woensdagmorgen 27 september aanstaande in Gouda Noord en Achterwillens voor de vierde keer Begroetingsdag gehouden. Een dag vol met activiteiten om elkaar beter te leren kennen.
Dit jaar is er een gezamenlijke start van Begroetingsdag op het voetbalveld van Olympia. Vanaf kwart voor negen zijn alle wijkbewoners en ouders uit de omliggende wijken van harte welkom om vanaf de tribune de opening door wethouder Daphne Bergman en kinderburgemeester Romaissa Magouh bij te wonen. Na een optreden door zangeres Isabel de Wit dragen de negentien deelnemende organisaties, waaronder acht scholen, samen het gedicht voor van voormalig stadsdichter en wijkbewoner Ruud Broekhuizen over Begroetingsdag.
Tegen half tien start de warming up van de eerste groep van 100 basisschoolleerlingen begeleid door 40 middelbare scholieren als start van sport- en spelactiviteiten. In het clubhuis van Olympia geeft het sociaal team rond kwart voor tien een presentatie, waar alle belangstellenden van harte welkom zijn. Elders in de wijk wordt voorgelezen in de klas, gedanst, bloembollen gepoot en uitgedeeld, cupcakes versierd door kinderen met ouderen, vertellen leerlingen hun persoonlijke vluchtelingenverhaal aan andere scholieren en gaan wijkbewoners met leerlingen op bezoek in de Smultuin.
Begroetingsdag is mede mogelijk gemaakt door Brede School Gouda, PLUS Koornneef (fruit bij Olympia) en de Stichting IDB (inclusie en discriminatiebestrijding), die lesmateriaal ter voorbereiding van de gesprekken met ISK leerlingen heeft gedoneerd.
De opening is op het veld van Olympia (Bodegraafsestraatweg 52, Gouda).
Programma opening:
08.45 uur Ontvangst op de tribune
08.55 uur Opening door wethouder & kinderburgemeester
09.10 uur Muzikaal optreden
09.15 uur Voordracht gedicht Begroetingsdag
09.20 uur Einde opening, start sport- en spelactiviteiten in de wijk.