Leerlingen van de Livingstoneschool aten woensdagmorgen een bammetje met burgemeester Milo Schoenmaker in het Huis van de Stad.
Het Burgemeestersontbijtje vond plaats tijdens de 15de editie van het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.
In Zuid-Holland ontving de burgemeesters van 43 gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis. Zo gaven ze samen het gezonde voorbeeld. In totaal deden 270 burgemeesters in het hele land mee aan dit Burgemeestersontbijt. En dat waren er meer dan ooit.
Veel van hen betaalden symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrachten met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen – uit gezinnen waar minder geld is – kunst, cultuur en sport beleven.
Aan de ontbijttafel in het Huis van de Stad maakten de kinderen van de Livingstoneschool kennis met burgemeester Milo Schoenmaker en konden ze hem met hun brandende vragen bestoken.