Antoine Bodar draagt vanmiddag ter gelegenheid van Gouda van Kaarslicht een aantal door hem geselecteerde Kerstvertellingen voor in het Inspiratiehuis aan de Peperstraat 20 te Gouda. De kerstvertellingen verschenen eerder in een bundel. Zijn optreden is onderdeel van het programma, dat passend is bij de missie van deze voormalige kerk: het bieden van inspiratie.
Antoine Bodar is begonnen als radio- en televisiemaker en is daarna priester geworden. Hij is nu bijzonder gasthoogleraar aan de universiteit Utrecht, maar vooral bekend als spraakmakend met zijn uitgesproken opvattingen over het geloof. Zoals de website over hem zegt: verfoeid en geliefd. Maar altijd met respect in gesprek met andersdenkenden. Hij woont het grootste deel van het jaar in Vaticaanstad, maar komt regelmatig terug naar Nederland.
Voor Gouda bij Kaarslicht heeft hij een selectie gemaakt van zijn mooiste literaire Kerstverhalen, die hij zal voordragen.
Het programma Gouda bij Kaarslicht van het Inspiratiehuis:
14.00 uur Zang Kleinkoor de Ridderslag
14.45 uur Cor Verkade met twee sprookjes van Godfried Bomans
15.15 uur Fluitschool Flautissimo
16.15 uur Voordracht Klara Smeets, voormalig stadsdichter
16.45 uur De mooiste Kerstverhalen uitgezocht en uitgesproken door Antoine Bodar
17.30 uur Henny Brink zingt liederen van musical tot mantra
20.15uur Barokensemble onder leiding van Hans Wolff
Verder optreden van Nancy Brick en voordracht Ruud Broekhuize, voormalig stadsdichter.
De expositie van Tineke Radder over de aantasting van de natuur door de mens is ook te bezoeken op 16 december, tijdens Gouda bij Kaarslicht, van 14.00-21.30 uur.