Vooruitlopend op de verjaardag van Annie M.G. Schmidt in mei, zet Cinema Gouda de befaamde schrijfster de hele maand april in het zonnetje. Iedere zondagmiddag om 13u30 kunnen bezoekers genieten van een van de filmklassiekers, gebaseerd op haar boeken: Abeltje, Minoes of Pluk van de Petteflet. Vandaag draait Cinema in deze reeks nog Pluk van de Petteflet om 13u30.

En wie jarig is trakteert, dus Cinema Gouda geeft namens Schmidt een korting weg waardoor iedereen voor slechts € 5,- per ticket naar een van deze films kan!

 

Pluk van de Petteflet – zondag 29 april 13u30
Op een mooie dag komt een klein rood kraanwagentje onder de poort van de Petteflet doorrijden met aan het stuur een jongetje van een jaar of acht. Het is Pluk en hij is op zoek naar een huisje om in te wonen. Als hij zijn tentje wil opzetten in de Torteltuin ontmoet hij Dollie de duif die hem attendeert op het leegstaande torenka­mer­tje boven op de Petteflet. Pluk vraagt zich af of hij daar wel mag wonen, maar Dollie weet het zeker. De kamer staat toch leeg. In de Petteflet ontmoet Pluk allerlei nieuwe vrienden, zoals Aagje, de Stampertjes en meneer Pen, maar ook de dieren Zaza, Eekhoorn Duizeltje, Dollie & Schuw Konijn. Als hij op een dag ontdekt dat de Torteltuin vernietigd dreigt te worden, zet Pluk alles op alles om zijn vriendjes en de Torteltuin te redden. Maar of het hem lukt…?

Geniet vast bij de trailer:

Pluk van de Petteflet: https://youtu.be/Byz-FUj6wFU

Meer informatie & tickets
Het kopen van online tickets voor Abeltje, Minoes en Pluk van de Petteflet kan online via https://www.cinemagouda.nl/annie+m.g.+schmidt of voor Ja Zuster, Nee Zuster via https://www.cinemagouda.nl/50+plus+bios. Of kom langs aan de kassa aan de Burgemeester Jamessingel of reserveer telefonisch via 0182- 527 773.