Het bestuur van Filmhuis Gouda is op zoek naar een nieuwe directeur. Hij/zij neemt met ingang 1 april 2017 de taken over van Corrie Verwaal, de huidige directeur.
Het termijn voor het reageren op de functie is inmiddels verlopen. De animo voor de vacature is groot. ,,We hebben veel reacties gekregen. De sollicitanten komen echt uit heel Nederland: van Almelo, Amsterdam, Rotterdam, Wassenaar, Den Haag noem maar op uiteraard ook veel kandidaten uit Gouda. De leeftijd varieert van 26 tot 59 en ouder. De sollicitanten hebben allemaal verschillende achtergronden maar er zijn er uiteraard ook uit de filmhuiswereld, culturele sector, mode en noem maar op”, aldus Marjoleine van Duin van Filmhuis Gouda.
Filmhuis Gouda zoekt een cultureel ondernemer met financieel inzicht, aantoonbare leidinggevende ervaring en affiniteit met een grote vrijwilligersorganisatie. Passie voor film, een brede culturele belangstelling en goede contactuele eigenschappen zijn noodzakelijk.
De directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Filmhuis Gouda. Hij/zij draagt zorg voor een inhoudelijk interessante en actuele programmering zodanig dat kwaliteitsfilms een groot en breed publieksbereik krijgen. De directeur heeft een scherp oog voor doelgroepen, nieuwe ontwikkelingen in de markt en neemt initiatieven. Samen met de medewerkers organiseert de directeur filmfestivals en thema/ educatieprojecten.
Hij/zij heeft een duidelijke visie op de toekomst van het Filmhuis. De directeur ontwikkelt de komende jaren in nauw overleg met het bestuur nieuwe strategieën voor het Filmhuis en draagt zorg voor de uitvoering daarvan. De directeur is het boegbeeld van de organisatie en is in staat het Filmhuis Gouda naar een volgende fase in het bestaan te leiden. De directeur legt verantwoording af aan het bestuur.
De directeur werkt 32 uur per week. Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Bioscoopbedrijf. De functie wordt uitgeoefend in grote zelfstandigheid. Wij vragen hiervoor een HBO+/WO werk- en denkniveau.
Stichting Filmhuis Gouda bestaat sinds 1977 en heeft inmiddels 70 vrijwillige medewerkers en twee vaste krachten. In 2015 verzorgde het Filmhuis 700 voorstellingen voor een kleine 30.000 bezoekers. Het Filmhuis profileert zich door vertoning van kwaliteitsfilms en zet zich in voor de ontwikkeling van filmcultuur in Gouda en omgeving. Filmhuis Gouda is onderdeel van Europa Cinemas. In het Filmhuis worden regelmatig filmcursussen en inleidingen over films gegeven, daarnaast ontvangt het Filmhuis vaak scholen en maatschappelijke organisaties. Het Filmhuis wordt gedragen door de vrijwillige medewerkers; het krijgt geen subsidie van de gemeente Gouda. De inkomsten bestaan hoofdzakelijk uit entreegelden, barinkomsten en bijdragen van de circa 2.300 donateurs.

Corrie Verwaal neemt afscheid bij Filmhuis Gouda