Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Derby’s tussen DONK en Haastrecht zijn meestal moeizame 0-0 of 1-1 potjes. Niet deze aflevering! Een ontketend DONK gaf concurrent Haastrecht zelfs geen vleugje hoop op een goed resultaat: DONK-Haastrecht 5-0.

De thuisclub diende al in de tweede minuut de eerste venijnige uppercut uit toen captain Rik Bogaard een assist van Mark van Doeland in een doelpunt wist om te zetten: 1-0.

Vijf minuten later ging Haastrecht al groggy neer toen Marvin Vat doel trof na een corner van Zakaria Azaay, 2-0.

Hierna had DONK geen enkele moeite om de voorsprong tot de rust te behouden.

De definitieve knock out volgde in de laatste 12 minuten. Eerst scoorde Mark van Doeland na een assist van Imad El Yousfi de 3-0, even later wist ook de ingevallen Marco Douma het net te vinden na een assist van Wessel Akerboom, 4-0, en na de 5-0 van alweer Mark van Doeland (assist Marco Douma) was Haastrecht volledig uitgeteld.

Scheidsrechter van den Hurk leidde het sportieve duel rustig in goede banen en trok geen gele kaarten.

DONK’s interim-trainer Patrick Akerboom verzuchtte: ,,Als we elke wedstrijd zo spelen...”. Hij toonde zich heel tevreden over de teamprestatie en was verheugd over de progressie die zijn jonge ploeg maakt. ,,De jonkies verdienen meer openlijke steun en enthousiasme. De nacompetitie is nog niet uit beeld en in deze vorm is het perspectief gunstig", aldus Patrick Akerboom.

Met nog vier wedstrijden te gaan stijgt de spanning. Aanstaande zondag gaat DONK op bezoek bij Cabauw.