Zwaar weer op komst

mainImage
Zwaar weer op komst
Vandaag bevinden wij ons met circa 26 graden weer even in de warme lucht. De wind waait uit richtingen tussen noord en noordoost en is zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort). Het wordt zo als het er nu voor staat een overwegend bewolkte dag.

In de loop van de middag en in de avond wordt de kans op zware regenbuien of onweersbuien met het uur groter, er is kans op grote neerslagsommen (10 tot 30 mm.). De wind draait in de avond naar het westen en neemt tijdens de windsprong toe tot krachtig (6 Beaufort). Tijdens zware buien zijn windstoten tot circa 110 km./uur mogelijk!

Waar bevinden de onweersbuien zich op dit moment? Klikken op: Real-time onweersbuien!

In de nacht naar vrijdag neemt de buien geleidelijk in frequentie en intensiteit af, het blijft  overwegend bewolkt. De minima liggen rond 14 graden Celsius. De wind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuidwest en west.

Vrijdag krimpt de vlagerige wind van noordoost naar west. De windkracht is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5 Beaufort. Het is wisselend bewolkt met de meeste zon in de ochtenduren. Een regenbui is mogelijk, hetzij met een plaatselijk karakter. Op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen.

Zaterdag en zondag is het licht wisselvallig. De maxima liggen zaterdag bij een overwegend matige westenwind (3 tot 4 Beaufort) rond 22 graden in de Goudse regio. Zondag is het het bij een zuidelijke wind aanmerkelijk warmer, de maxima liggen dan rond 27 graden.

Maandag en dinsdag is het wisselend bewolkt en met name dinsdag kunnen er enkele lichte regenbuien vallen. De maxima liggen maandag rond 26 graden, dinsdag rond 23 graden. De wind is westelijk en matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad