Zwaar bewolkt, maar droog

mainImage
Zwaar bewolkt, maar droog
Vandaag is het half tot zwaar bewolkt. De dag verloopt droog. Het is vrij warm met een maximumtemperatuur van 22 graden in het Reeuwijkse plassengebied en in de Krimpenerwaard en 23 graden in de Goudse binnenstad. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort en waait uit het noordoosten.

Ook morgen is er tamelijk veel bewolking en is er met name tijdens de middaguren een kleine kans op een bui. De middagtemperatuur varieert van 19 graden in het Reeuwijkse plassengebied tot 20 in het centrum van Gouda. Er waait een matige noordenwind met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort.

Woensdag blijft het droog en is er meer ruimte voor de zon. Het wordt circa 21 graden in Gouda. In de omliggende gemeenten is het met 20 graden iets koeler. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit richtingen tussen noord en noordoost.

Vanaf donderdag blijft het een aantal dagen overwegend droog en wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. De maxima liggen rond 18 graden op donderdag en vrijdag. In het aankomend weekend lopen de maxima op naar circa 22 graden.

Na het aankomend weekend blijft het vrijwel de gehele week met gemiddeld 22 graden in de middagen vrij warm. De zon is overheersend, wolken vormen een minderheid. De overwegend matige wind (3 Beaufort) waait uit zuidelijke richtingen. De langdurige extreme droogte houdt voorlopig aan!Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad