Zonovergoten nazomerdag

mainImage
Zonovergoten nazomerdag
Vandaag belooft een zonovergoten nazomerdag te worden. Soms worden er door convectie (opstijgende warme lucht) enkele vriendelijke stapelwolkjes (Cumulus Humilis) gevormd. De noordoostenwind is zwak, soms even matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en daarmee is de wind een fractie sterker dan zaterdag. De temperatuur stijgt naar in de middag naar circa 23 graden Celsius.

In het centrum van Gouda tikt de thermometer op de warmste plaatsen 24 graden aan! Normaal is een maximumtemperatuur van 20 graden begin september. Heerlijk weer natuurlijk om met Koopzondag langs de winkels te struinen en vooraf, tijdens en na afloop een terrasje te pakken.

Zondagavond lossen de stapelwolkjes op door het wegvallen van de convectie, maar vanavond laat neemt de bewolking geleidelijk toe op nadering van een zwakke storing. In de nacht naar maandag zijn er wolkenvelden, maar zijn er ook nu en dan opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden in de Goudse regio. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1, soms 2 Beaufort en waait uit richtingen tussen noordoost en oost.

Maandag is het half tot zwaar bewolkt. De dag verloopt droog. Het is vrij warm met een maximumtemperatuur van 22 graden in het Reeuwijkse plassengebied en in de Krimpenerwaard en 23 graden in de Goudse binnenstad. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort en waait uit het noordoosten.

Ook dinsdag is er tamelijk veel bewolking en is er met name tijdens de middaguren een kleine kans op een bui. De middagtemperatuur varieert van 19 graden in het Reeuwijkse plassengebied tot 20 in het centrum van Gouda. Er waait een matige noordenwind met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort.

Woensdag blijft het droog en is er veel ruimte voor de zon. Het wordt circa 21 graden in Gouda. In de omliggende gemeenten is het met 20 graden iets koeler. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit richtingen tussen noord en noordoost.

Vanaf donderdag blijft het een aantal dagen overwegend droog en vrij zonnig nazomerweer. Met maxima van 22 of 23 graden in ligt de middagtemperatuur iets boven het langjarig gemiddelde voor de eerste decade van september. De langdurige extreme droogte houdt voorlopig aan!Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad