Zonovergoten en super gezellige Rabobank Sponsorfietstocht 2018

mainImage
Zonovergoten en super gezellige Rabobank Sponsorfietstocht 2018

Een zonovergoten en super gezellige Rabobank Sponsorfietstocht 2018. Dat was de algehele mening en conclusie van de betrokkenen bij en deelnemers van de Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 30 juni.

Het was genieten geblazen. Lekker een dagje fietsen in een mooie omgeving en tegelijk geld verdienen voor je favoriete vereniging. En het weer was fantastisch!

Ruim 2.850 personen van 128 verenigingen, jong en oud, volbrachten de tocht. Zij verdienen ieder vijf, tien, twintig of vijfentwintig euro voor hun vereniging.

De vijf verenigingen die het meeste geld voor hun clubkas bij elkaar hebben gefietst ontvingen maandag 9 juli een cheque van Caspert van der Wel, directievoorzitter van Rabobank Gouwestreek:


Zwem-en Waterpolovereniging Van Vliet-Barracuda uit Zuidplas € 960,00
Stichting ouderinitiatief de Zuidplas € 1.030,00
Schaatsclub SC Gouda € 1.060,00
Goudse Ren- en Tour Club Excelsior € 1.310,00
Korfbalvereniging IJsselvogels uit Zuidplas € 1.945,00

Rabobank Gouwestreek draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. Daarom hield de lokale bank voor de tweede keer de Rabobank Sponsorfietstocht waarmee alle lokale verenigingen en stichtingen een bijdrage voor hun clubkas bij elkaar kunnen fietsen. Voor iedereen die de tocht uitrijdt, stort Rabobank Gouwestreek vijf, tien, twintig of vijfentwintig euro, afhankelijk van de lengte van de route, in de kas van die vereniging. Sommige clubs verdienen zo vele honderden euro’s.

Uiteenlopende doelen
De sfeer zat er al meteen goed in. Op alle startplaatsen was er gezellige muziek en stroomde de deelnemers binnen. Mensen fietsen voor uiteenlopende doelen. Dat bleek wel uit de grote hoeveelheid en diversiteit aan deelnemende verenigingen: sportclubs, natuurverenigingen, welzijnsorganisaties, iedereen was er voor zijn eigen goede doel.

Samen iets voor elkaar krijgen
Misschien vat Van der Wel het beste samen waar het bij de Rabobank Sponsorfietstocht om draait: ,,Het idee erachter, dat is pas leuk. Je krijgt geld, maar je moet er wel iets voor doen. En dat moet je samen voor elkaar krijgen. De Sponsorfietstocht brengt mensen bij elkaar. Dat maakt de dag zo bijzonder."

Verslag en scores
Een verslag van de Rabobank Sponsorfietstocht is gepubliceerd op: rabobank.nl/sponsorfietstocht2018

Daar tref je ook een overzicht van alle deelnemende verenigingen en stichtingen i.c.m. het verdiende sponsorgeld en zeer binnenkort een video-impressie van de dag.


Foto: Digitaal Dagblad