Zonnige start en later bewolking met mogelijk regen

mainImage
Zonnige start en later bewolking met mogelijk regen
Woensdag begint vrij zonnig, maar in de loop van de middag neemt de bewolking toe. Naarmate de dag vordert, neemt de bewolking toe en in de middag kan er in het zuidwesten wat lichte regen vallen. In de avond trekt de regen verder over het land. De thermometer stokt rond de 15 graden bij een zwakke tot matige zuidelijke wind. Donderdag is een droge en zeer zonnige dag en wordt het een graad of 13. Vrijdag verandert er niet veel, al is er dan wel iets meer bewolking. In het weekend verdringen regenwolken de zon.

Vandaag is het met 15 graden Celsius een stuk koeler, maar nog steeds 4 graden warmer dan het langjarig gemiddelde (1980-2010). De zon schijnt in eerste instantie periodiek, maar vanuit een zuidelijke richting neemt de bewolking geleidelijk toe. Aan het eind van woensdagmiddag en in de avond stijgt de kans op een bui aanzienlijk. De wind ruimt naar zuidelijke richtingen en is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

Morgen is er een mix van zon en stapelwolken. Met name tijdens de ochtenduren is er nog kans op een lichte regenbui. In de loop van donderdagmiddag wordt het zonniger en neemt de buienkans snel af. Met 14 graden Celsius blijft de maximumtemperatuur boven normaal. De wind wordt in de loop van de dag zuidwestelijk en is matig van kracht (3 à 4 Beaufort).

Vrijdag verandert er weinig aan het zachte en droge herfstweer. Er zijn flinke perioden met zon, deze worden afgewisseld door wolkenvelden. De temperatuur ligt met circa 13 graden nog steeds 3 graden boven normaal. De zuidelijke wind is matig, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar zaterdag valt er regen van betekenis. Voor Gouda wordt circa 8 mm. regen verwacht, dit is circa 8 liter op een vierkante meter. De zuidelijke wind neemt iets in kracht toe en wordt matig, windkracht 4 Beaufort. Door een dik pakket bewolking en de neerslag koelt het niet veel verder af dan 9 graden Celsius.

In het weekend is het wisselvalliger dan de voorgaande dagen. Zaterdag valt er tijd tot tijd lichte, soms (mot)regen. De middagtemperatuur ligt zaterdag rond 14 graden Celsius. Zondag is het een fractie zachter met circa 15 graden Celsius. Het is dan overwegend bewolkt, de zon zal sporadisch te zien zijn. De wind ruimt van zuid naar zuidwest en is over het algemeen matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. Zondagavond neemt de wind ietwat toe en wordt vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. Windvlagen tot 65 km./uur zijn dan mogelijk!

Na aankomend weekend is het overwegend bewolkt en is het licht wisselvallig (meestentijds droog). De minima liggen rond 8 graden Celsius, de maxima komen rond 14 graden Celsius uit. De wind waait uit richtingen tussen zuid en zuidwest en is over het algemeen matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad