Zonnig en 14 graden...

mainImage
Zonnig en 14 graden...

In de loop van de dag wordt het op veel plaatsen zonnig, met temperaturen van 10 tot 14 graden. In de avond is het bijna overal helder maar fris. In de nacht kan er opnieuw mist ontstaan. De temperaturen liggen tussen de 2 en de 4 graden en rond het vriespunt in het binnenland. Vrijdag verschilt weinig van donderdag. Opnieuw start de dag grijs en duurt het even voordat de zon doorbreekt.


In het Groene Hartgebied wordt het in de loop van de ochtend zonnig. Ook in de middag schijnt de zon uitbundig. De maximumtemperatuur ligt rond 11 graden Celsius. De wind is zwak, soms even matig, windkracht 2 à 3 Beaufort en waait uit zuidoostelijke richtingen.

Donderdagavond is het eerst onbewolkt/helder en koelt het met rassé schreden af. Later in de avond en in de nacht naar vrijdag kan opnieuw (dichte) mist gevormd worden. De minimumtemperatuur komt rond 2 graden Celsius uit in de Goudse regio. Aan de grond (klomphoogte=10cm.)  kan de temperatuur dalen naar -2 graden Celsius.

Vrijdag start de daglichtperiode met (dichte) mist en zal het geruime tijd duren voordat de zon doorbreekt. Na het oplossen van de mist zal de rest van de dag zonnig verlopen. Het wordt maximaal 8 graden Celsius. De zwakke zuidooster (windkracht 2 Beaufort) krimpt in de loop van de dag naar oost en wordt matig, windkracht 3 Beaufort.

In het aankomend weekend wordt met een oostelijke wind drogere lucht naar onze regio aangevoerd. Daarmee is de kans op vorming van mist vrijwel nihil en wordt het geleidelijk kouder. Zaterdagmiddag is het met veel zonneschijn nog circa 8 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Zondag wordt het 6 graden Celsius  en verloopt de dag wisselend bewolkt met in de middag de meeste zon. In beide weekendnachten komt het op uitgebreide schaal tot lichte vorst op waarnemingshoogte (1,50 meter).

Volgende week waait er een koude (noord)oostenwind en liggen de middagtemperaturen rond 5 graden Celsius. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur in de middag rond of een fractie boven het vriespunt en in de ochtend ruim onder het vriespunt. In de nachten vriest het op uitgebreide schaal licht in de Goudse regio. Het blijft volgende week waarschijnlijk de gehele week droog. Daarbij is het soms zonnig, maar er zijn ook regelmatig wolkenvelden. Later in de week neemt de neerslagkans een licht toe. Omdat de lucht koud is, zou de neerslag zomaar in de vorm van (smeltende) sneeuw kunnen vallen!Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad