Zonnig, droog en hoge temperaturen

mainImage
Zonnig, droog en hoge temperaturen
Dinsdag wordt een warme nazomerdag. In Gouda en de omliggende dorpen wordt het met 24 graden zeer warm voor de tijd van het jaar, het is 6 graden warmer dan normaal. Het is in de ochtend zonnig.

Rond het middaguur verschijnen vanuit een westelijke richting  wolkenvelden. In de middag is het in het Groene Hartgebied wisselend bewolkt. Stapelwolken (Cumulus Humilis/Cumulus Mediocris) en zon wisselen elkaar af. De zuidenwind is matig, windkracht 3. In de loop van de middag draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig, windkracht 4.

Dinsdagavond lossen de stapelwolken op door het verdwijnen van de convectie en wordt het helder. De wind neemt geleidelijk af en wordt zwak, soms even matig (windkracht 2 à 3 Beaufort). In de nacht naar woensdag is het zacht met minima van om en nabij 15 graden in de Goudse regio.

Woensdag wordt het ongeveer even warm als dinsdag. In het centrum van Gouda wordt het lokaal iets warmer met 24 graden. Er waait overdag een zwakke tot matige wind (2 à 3 Beaufort) uit richtingen tussen zuid en zuidwest. Het weerbeeld bestaat uit flinke zonnige perioden en stapelwolken.

Donderdag wordt het in het in de Goudse regio nogmaals 23 à 24 graden. Er is een mix van zon, stapelwolken (Cumulus Humilis/Cumulus Mediocris) en sluierbewolking (Cirrus). Donderdagavond neemt de bewolking boven het Groene Hartgebied vrij snel toe en is een kleine kans op een beetje regen. In de nacht naar vrijdag raakt het geheel bewolkt en wordt de kans op regen geleidelijk groter. De zuidenwind is overwegend matig, windkracht 3 à 4.

Vrijdag tapt het weer uit een ander vaatje. Er zijn talrijke wolkenvelden en verspreid over het Groene Hart vallen enkele buien. Daarbij is zelfs kans op onweer. Zo nu en dan schijnt de zon even tussen de wolkenvelden door. Het wordt hooguit 17 graden in onze regio. De wind is in de ochtend matig tot vrij krachtig, windkracht 4 à 5 in de Goudse regio. In de middag draait de wind geleidelijk naar het westen en neemt de wind toe naar krachtig, windkracht 6.

In het weekend wordt het op zaterdag nog een fractie frisser met 16 graden. Daarmee is het maar een graadje kouder dan normaal. Het weerbeeld is wisselend met wolkenvelden, enkele buien en periodiek zon. Zondag, de laatste dag van de meteorologische zomer van 2018 wordt het een graadje warmer,maar volgens de meeste weermodellen stormachtig.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad