Zonnig begin van de dag, daarna regen en kans op onweer

mainImage
Zonnig begin van de dag, daarna regen en kans op onweer
Donderdag begint de daglichtperiode vrij zonnig. Vanuit een westelijke richting neemt de bewolking vrij snel toe en aan het eind van de middag en/of het begin van de avond trekt een buienlijn over het Groene Hartgebied. Het wordt voor de buien uit nog vrij warm met 23 à 24 graden. Na passage van de buienlijn daalt de temperatuur onder 20 graden. De wind is aan de voorzijde van de buienlijn zuidwestelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort. Tijdens de passage van de buienlijn draait (ruimt) de wind naar west en wordt matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Vrijdag tot en met zondag krijgen we te maken met een weeromslag door een lagedrukgebied in onze omgeving. De lucht koelt sterk af, terwijl het zeewater juist nu relatief warm is. Alle ingrediënten voor het ontstaan van stevige buien zijn daardoor aanwezig. Met name voor het Groene Hartgebied worden op dit moment een flink aantal buien berekend voor zaterdag. Tevens is er tijdens de buien onweer en hagel mogelijk. Zaterdag wordt waarschijnlijk de natste dag van het weekend  met lokaal meer dan 10 mm neerslag. Tussen de buien door is de zon ook van de partij.

Zondag zijn er nog enkele lichte regenbuien mogelijk. De zon laat zich weer iets vaker te zien. Met 20 graden is het weer iets warmer dan zaterdag. De zuidwestelijke wind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

In de nacht naar maandag neemt de kans op felle buien tijdelijk toe naarmate de grens tussen de koudere lucht en de warmere lucht ons gebied nadert. De minima liggen rond 13 graden bij een overwegend matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort).

Maandag neemt de kans op neerslag snel af en is het half –tot zwaar bewolkt. Dinsdag begint bewolkt, maar al snel wint de zon veel terrein. Dinsdagmiddag verloopt dan ook vrij zonnig volgens de laatste prognose. De temperatuur laat een licht stijgende tendens zien en komt rond 22 graden uit. De westenwind is dinsdag en woensdag matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Volgende week woensdag, donderdag en vrijdag is de wind zoals het er nu voorstaat noordoostelijk en (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. Volgens de laatste lange termijnprognose zijn er dan flinke zonnige perioden en blijft het droog. Op beide dagen komt de middagtemperatuur rond een zomerse 25 graden Celsius uit.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad