Zon komt af en toe door bewolking heen

mainImage
Zon komt af en toe door bewolking heen
Woensdag blijft het op veel plaatsen droog, hoewel er wel hoge en middelhoge wolkenvelden te zien zijn. De temperatuur stijgt 's middags naar 10 tot 12 graden.

In de vroege ochtend was het bewolkt en kwamen er enkele buien voor. Vanuit het zuiden wordt het echter op steeds meer plaatsen droog. In de loop van de ochtend klaart het verder op, al drijven er hoge en middelhoge wolkenvelden voorbij. 's Middags blijven die wolkenvelden hangen, maar valt slechts lokaal een enkele bui. Zo nu en dan breekt zelfs de zon door. De temperatuur komt uit tussen de 10 en 12 graden, met een matige wind vanuit het zuiden. 's Avonds neemt de bewolking verder toe en kunnen er eerst in het zuiden en vervolgens in het westen regenbuien vallen.

Vandaag is het overwegend bewolkt en is er een kleine kans op een regenbui. De wind draait naar het zuiden tot zuidoosten en neemt flink in kracht af. Met 12 graden Celsius wordt het beduidend zachter en ligt de temperatuur rond de normale waarde voor de tijd van het jaar. De wind waait uit richtingen tussen zuidoost en zuid en is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

Donderdag en vrijdag wordt met een zuidenwind relatief warme lucht aangevoerd. De zon komt af en toe tevoorschijn, maar de bewolking blijft overheersend. De temperatuur stijgt naar circa 14 graden Celsius. In de loop van vrijdagavond nadert een uitgestrekt regengebied het Groene Hartgebied en bovendien neemt de wind flink toe. Tegen middernacht valt de eerste neerslag.

In de nacht naar zaterdag regent het urenlang met een lichte intensiteit. De wind neemt toe naar vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. Windvlagen tot 65 km./uur zijn mogelijk in de Goudse regio. De nacht naar zaterdag verloopt zeer zacht met temperaturen rond 11 graden Celsius.

Zaterdag is het overwegend droog. De wind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort en waait uit het zuidwesten. De maximumtemperatuur is circa 16 graden Celsius.

In de nacht naar zondag is het meestentijds bewolkt, maar droog. Sporadisch kan het kortstondig opklaren. De wind is matig en draait van zuidwestelijke richtingen naar westelijke richtingen. Er stroomt door de westelijke wind koelere zeelucht over het Groene Hart uit. De minima liggen in de Goudse regio rond 9 graden Celsius.

Zondag is het aanmerkelijk koeler met 11 graden Celsius als maximumtemperatuur. Het is overwegend bewolkt en het blijft droog. De westenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad