Wordt de Goudse Kaaswafel De Nieuwe Lekkerbek?

mainImage
Wordt de Goudse Kaaswafel De Nieuwe Lekkerbek?

Wordt de Goudse Kaaswafel De Nieuwe Lekkerbek? Woensdagavond presenteerde de Gouds Annet Vreeswijk haar uitvinding in het programma De Nieuwe Lekkerbek van Omroep Max. En ja hoor, ze zit in de finale.

,,Ik noem het het hartige broertje van de Goudse Stroopwafel", vertelt Vreeswijk. ,,Er zit geen suiker en stroop tussen de wafels, maar een echte plak Goudse Kaas. Ik combineer dus twee Goudse toppers met elkaar: de Goudse Kaas en de Goudse Stroopwafel. Die twee toppers smelt ik in een wafelijzer. En zie daar: je hebt een verse warme Goudse Kaaswafel".

,,Briljante uitvindingen schitteren vaak door hun eenvoud", zo liet presentator André van Duin uit zijn mond vallen. En dat vonden de juryleden ook.

Over De Nieuwe Lekkerbek
In het programma De Nieuwe Lekkerbek van Omroep Max worden lekkerbekken uitgedaagd een vakkundige jury te overtuigen van hun innovatieve eetuitvinding. Alles kan en alles mag, zolang het maar lekker en bovenal vernieuwend is.

Er komen iedere uitzending veel vernieuwende gerechten en eetsensaties langs de jury. Gisteravond dus een hartige versie van de stroopwafel: de kaaswafel. Dit is een combinatie van twee Nederlandse klassiekers en de hoop is natuurlijk dat dit een nieuwe klassieker wordt. Janny van der Heijden gaat in het programma op zoek naar de oorsprong van stroopwafels.

Kandidaten uit het hele land presenteren hun vernieuwende eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Een product of gerecht dat nog niet bestaat, verrast, verrukkelijk smaakt en waar Nederland ook écht warm voor gaat lopen. Alles kan, alles mag; zo lang het maar lekker en bovenal vernieuwend is.

De kandidaten presenteren hun eetuitvinding aan de vakjury bestaande uit chef-kok Robert Kranenborg, culinair ondernemer Daan Faber, culinair journalist en adviseur Ellen Scholtens en tv-kok en restauranteigenaar Alain Caron.

Janny van der Heijden weet alles over eten en geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

Finale van De Nieuwe Lekkerbek
De finale van De Nieuwe Lekkerbek belooft een groots spektakel te worden waar culinaire liefhebbers hun hart op kunnen halen. De finale op dinsdag 14 augustus wordt geheel in sfeer gehouden in Het Centraal Ketelhuis in Amersfoort.

De finale is woensdag 29 augustus om 20u30 te zien op NPO 1.


Foto: Digitaal Dagblad