Wisselend bewolkt met buienkans

mainImage
Wisselend bewolkt met buienkans
Maandag trekt een lagedrukgebied dwars over het Groene Hart. Het is flink onstuimig met veel wind en er is zelfs kans op zware windstoten. In de loop van de dag wordt het geleidelijk droger en kan de zon zich af en toe weer even laten zien. Sommige weermodellen verwachten meer dan 20 mm. in een etmaal! Het wordt niet warmer dan 13 graden in de Goudse regio. De wind waait uit zuidelijke richtingen en is over het algemeen krachtig, windkracht 6 Beaufort. Windstoten tot 80 km./uur zijn mogelijk.

Dinsdag is het wisselend bewolkt en blijft de buienkans bestaan. Er staat een koele westenwind (3 tot 4 Beaufort) en met 10 graden is het ronduit koud voor begin mei.

In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen boven Zuid-Holland aanwezig. Bij een overwegend zwakke zuidwestenwind kan het flink afkoelen. In de Goudse regio liggen de minima rond 6 graden Celsius.

Woensdag zien we een duidelijke weersverbetering ten opzichte van de voorgaande dagen. Het is de gehele dag vrij zonnig met soms enkele vriendelijke stapelwolkjes (Cumulus Humilis). De temperatuur boekt door het zonnige weerbeeld een flinke winst ten opzichte van dinsdag. De maximumtemperatuur komt rond 16 graden uit en ligt daarmee een graad of 6 hoger dan de voorgaande dag. De zuidwestenwind is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar donderdag passeert een storing met lichte regenbuien, daarachter ruimt de wind van zuidwest naar noordwest. De minima komen rond 8 graden Celsius uit in de Goudse regio. De zuidwestenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Donderdagochtend vroeg knapt het weer snel op en volgt een dag met een mix van flinke zonnige perioden en stapelwolken. In de loop van donderdagmiddag wordt het zelfs geruime tijd zonnig. De middagtemperatuur zal in de Goudse regio rond 15 graden uitkomen. De windkracht is over het algemeen matig, windkracht 3 Beaufort en neemt aan het begin van de avond af naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag krimpt de wind van noordwest naar zuid en is overwegend zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. De bewolking neemt in de loop van de nacht geleidelijk toe, maar het blijft droog. De minima komen rond 6 graden uit in de Goudse regio.

Vrijdagochtend is het geruime tijd zwaar bewolkt. Circa driekwart van het luchtruim wordt bedekt door wolken. In de loop van vrijdagmiddag verdwijnt de bewolking en wordt het ronduit zonnig. De in de loop van de dag naar west ruimende wind is over het algemeen zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Door de flinke hoeveelheid zon in de middag loopt de middagtemperatuur op naar 17 graden Celsius.

Vrijdagavond is het vrijwel onbewolkt, maar in de nacht naar zaterdag neemt de bewolking vrij snel toe. De zuidwestenwind is over het algemeen zwak, windkracht 2 Beaufort.

In het volgende weekend is het wisselend bewolkt. De meeste zon is voor zondag weggelegd, op zaterdag kan de bewolking geruime tijd overheersend zijn. De wind is op zaterdag zeer zwak, windkracht 1 Beaufort en waait uit in de ochtend uit zuidwestelijke richtingen. Zaterdagmiddag ruimt de wind naar noordwestelijke richtingen en blijft onveranderd zeer zwak. In de nacht naar zondag is er sprake van een tijdelijk windstilte, maar zondag overdag neemt de wind toe naar matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort en waait uit westelijke richtingen. De beide weekendnachten verlopen zacht voor de tijd van het jaar, in de Goudse regio liggen de minima rond 10 graden Celsius. Normaal liggen de minima in de eerste decade van mei rond 7 graden Celsius. De maxima liggen op beide weekenddagen met 17 graden Celsius rond het normale niveau voor begin mei.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad