Wisselend bewolkt en in de middag meer kans op neerslag

mainImage
Wisselend bewolkt en in de middag meer kans op neerslag

Donderdag start wisselend bewolkt, maar later op de dag neemt de kans op neerslag toe. Het wordt 4 graden. Vrijdag is het bewolkt en valt er af en toe regen. Het wordt met 6 tot 8 graden een paar graden warmer dan donderdag en er waait een matige noordwestenwind. Zaterdag zijn er regelmatig perioden met regen en is het overwegend bewolkt. De westenwind trekt flink aan en het wordt opnieuw zacht met temperaturen tussen de 7 en 9 graden, al ligt de gevoelstemperatuur lager. Zondag wordt het onstuimiger en gaat het hard waaien, aan zee zelfs stormachtig met kans op windstoten. Ook zondag trekken er buien over het land en is het overwegend bewolkt. De temperaturen lopen nog iets hoger op dan zaterdag. Het wordt maximaal 10 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar rond de 4 tot 7 graden.
Donderdag en vrijdag is het geheel bewolkt en meestentijds droog, alleen aan het eind van donderdagmiddag volgt enige regen. Deze neerslagzone passeert gedurende de avonduren. Aan het eind van donderdagavond wordt het alweer droog. Het wordt donderdag maximaal 4 graden Celsius in de Goudse regio en daarmee ligt de maximumtemperatuur een graad of 2 onder normaal voor de tijd van het jaar. Donderdag waait de wind uit noordelijke richtingen en is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. Vrijdag krimpt de wind naar noordwestelijke richtingen en neemt toe naar matig, windkracht 3 Beaufort. Het wordt vrijdag aanmerkelijk zachter met 7 graden Celsius op de Goudse thermometers.

In de nacht naar zaterdag en in het volgende weekend is er een grote kans op wisselvallig weer met neerslag en is het overwegend bewolkt. Met maxima liggen zaterdag rond 8 graden Celsius en zondag rond 10 graden Celsius en minima rond 6 graden Celsius liggen de temperaturen gemiddeld een graad of 5 boven de normale waarden voor half januari. De wind is nadrukkelijk aanwezig in het weekend, de westenwind heeft over het algemeen een kracht van 4 à 5 op de schaal van Beaufort. De windvlagen bereiken op zaterdag snelheden tot 50 km./uur en zondag zijn er uitschieters tot ruim 60 km./uur mogelijk.

Ook na het volgend weekend is er vooralsnog geen 'echt' winterweer op komst, het blijft aan het begin van de week zacht tot zeer zacht voor de tijd van het jaar. Naast buien is er tot en met woensdag tamelijk veel wind. Vanaf donderdag licht wisselvallig en een geleidelijke afkoeling. Rond het volgende weekend (19 en 20 januari) kan de neerslag een winters karakter (hagel/natte sneeuw) krijgen.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad