Winkelgaten worden opgevuld

mainImage
Winkelgaten worden opgevuld

In en vlak na de crisis sloegen diverse faillissementen aan de Kleiweg (onder meer van V&D en De Schoenenreus) gaten in de straat door lege panden. Maar nu de economie flink aantrekt, worden de gaten bijna allemaal weer opgevuld. En hoe!

De (grote) damesmodezaak Ulla Popken vertrekt van de Markt naar de Kleiweg en gaat 11 oktober 9u30 open. Ulla Popken kennen we als kledingwinkel, gespecialiseerd in plus size mode voor vrouwen. De winkel heeft jaren op de Markt gezeten (naast Bodega 32) maar zal binnenkort te vinden zijn aan de Kleiweg. Door het nieuwe terrassenbeleid valt de winkel niet meer op aan de Markt.

Door de mega verbouwingen die er aan de Kleiweg plaatsvinden voor de komst van The Sting en Costes vallen de werkzaamheden aan het oude pand van Superstar niet eens op. Maar tot aan 11 oktober zijn ze nog flink bezig.
We krijgen het druk (met shoppen). Want toevalliger wijs gaat op diezelfde dag ook de vernieuwde Sting in het voormalige pand van V&D feestelijk open. In februari 2018 is begonnen met verbouwing van het voormalige V&D gebouw aan de Kleiweg, waar op begane grond de grotere winkel van The Sting van 1000 m2 opent, en bovenste etages appartementen. De schuttingen zijn daar weg en er verschijnt een werkelijk grootstedelijk winkelpand. Prachtig. Veel ramen, groots van binnen. Wat zal dat een impuls aan de straat geven.

De huidige zaak van Sting op Kleiweg nummer 34 sloot op 10 september de deuren. Gouda moet het dus een maandje zonder The Sting Stellen.

Op het moment dat The Sting op de Kleiweg 34 dichtging, begon de verbouwing van het huidige pand tot Costes. Costes, eveneens onderdeel van The Sting Companies, kan nog geen exacte openingsdatum noemen.

Ook nog nu in het pand van The Sting het jongeren modemerk Costes komt. De Kleiweg is bijna helemaal terug!

Bron en foto's: citywatchers Karel Baarspul en Raymond Aarsman.


| Foto: Digitaal Dagblad