Wil jij een gedicht op je lijf laten tatoeëren?

mainImage
Wil jij een gedicht op je lijf laten tatoeëren?

Wil jij een gedicht op je lijf laten tatoeëren?

Antwerps stadsdichter Maarten Inghels schreef een gedicht en zocht tien mensen die elk een versregel lieten tatoeëren. Al deze mensen belichaamden samen een gedicht. Foto's en verhalen completeerden dit project.

Stadsdichter Pieter Stroop van Renen gaat het idee en voorbeeld van Inghels volgen en dit in 2019 in Gouda doen. Naar een idee van Maarten Inghels, in Antwerpen, zoekt stadsdichter Pieter Stroop van Renen tien Gouwenaars die gezamenlijk een gedicht op hun lijf laten tatoeëren, met ieder een versregel. Wie meldt zich in Gouda aan?,,Voor de rest van je leven verbonden in poëzie en met tien anderen. Wie doet er mee in Gouda?", zo roept de stadsomroeper geïnteresseerden op. De stadsdichter heeft al vier aanmeldingen binnen. ,,Een tatoeëerder in Gouda is reeds gevonden. Die is natuurlijk voor de aanmelders gratis. We zorgen er ook voor dat de regels op de foto gaan, als prachtig aandenken...", aldus Stroop van Renen.

In Antwerpen meldden zich 600 mensen aan. ,,Binnenkort starten we de Goudse campagne. En dan wordt ook het gedicht bekend. Tien mensen door een gedicht verbonden! Ontzettend mooi om te doen..."
Foto: Digitaal Dagblad