Wie wordt de Machtigste m/v van Gouda?

mainImage
Wie wordt de Machtigste m/v van Gouda?

De tijd tikt door… Hij staat weer voor de deur, de winter editie van Gouda INTO business! De editie met daarin antwoord op de vraag: Wie gaat Onno van Beijnum opvolgen, wie gaat de 15e Machtigste van Gouda worden? Tijdens de lancering van deze editie zal dit bekend worden gemaakt. Op woensdag 12 december gaat dit plaatsvinden in het nieuwe pand van de Rabobank Gouwestreek.

Het blad maakt al sinds 2004 jaarlijks een top 50 van machtigste mannen en vrouwen in Gouda. De lijst stelt het management van het magazine mede in overleg met vorige uitverkorenen ieder jaar met zorg en met een vette knipoog samen. Dat wordt ieder jaar een klein beetje voorgekookt met een diner met alle Machtigsten van Gouda van de afgelopen jaren. Voor zover ze allemaal op de geprikte datum aanwezig kunnen zijn.Dit jaar was het diner bij Onno van Beijnum. (zie de frontfoto). De directeur van de Van Beynum Autogroep werd in 2017 de machtigste van Gouda. Die titel en bijbehorende award werd hem vorig jaar overhandigd door Marcus Schuchmann van Gouda Refractories. Schuchmann volgde burgemeester Milo Schoenmaker. Schoenmaker trad op zijn beurt weer in de voetsporen van Monique Verdier (directievoorzitter Groene Hart Ziekenhuis). En een jaar daarvoor, in 2013 mocht Nico Voogt, voorzitter van Gouda Onderneemt! en eigenaar van assurantiekantoor Voogt zich de machtigste man van Gouda noemen.

Geen kleine jongens en meisjes
Het zijn dus geen kleine jongens en meisjes die met de eer gaan strijken. Het zijn stuk voor stuk kopstukken uit het Goudse (bedrijfs)leven die wat in de Goudse melk te brokkelen hebben. Vaak ook met verschillende petten op. Zie ook de lijst hieronder.
Machtigsten van Gouda
2004 Gerard van Nieuwpoort
2005 Wim Cornelis
2006 Mick Bunnik
2007 Jan Willem van der Wolf
2008 Siebe Keulen
2009 Paul Groen
2010 Jan de Laat
2011 Rene Mascini
2012 Nel Oskam
2013 Nico Voogt
2014 Monique Verdier
2015 Milo Schoenmaker
2016 Marcus Schuchmann
2017 Onno van Beijnum

Enfin, woensdagagavond weten we wie de titel en taak van Onno van Beijnum mag overnemen en wie zich een jaar lang Machtigste van Gouda mag (laten) noemen…


Foto: Digitaal Dagblad