Wethouder tegen de grond gewerkt

mainImage
Wethouder tegen de grond gewerkt

Drie Nationaal Kampioenen Jiu Jitsu lieten sportwethouder Michiel Bunnik‬⁩ even zien waarom ze kampioenen zijn. Dit deden ze na uitreiking van de Goudse sportpenning. Tom Olde Heuvelt (jr -21 fighting), Ecco van der Veer (sr +21 fighting) en Frank Strooker (newaza, grondtechnieken) gaan nu door naar het Europees Kampioenschap!

Drie nationaal kampioenen jiujitsu ontvingen de Goudse sportpenning uit handen van de sportwethouder.  De drie kampioenen bedankten de wethouder door hem vervolgens gedrieën 'tegen de grond te werken'.


 Sportpenning
De sportpenning is een draagbare penning, in de vorm van een medaille. Op de voorzijde is in een speciaal ontwerp het wapen van Gouda afgebeeld. Hierbij zijn de sterren van het wapen van Gouda ‘in beweging’ afgebeeld.

Op de achterzijde van de medaille staat het jaartal waarin de prestatie is geleverd gegraveerd. De penning is uitgevoerd in zilver.

De sportpenning wordt sinds 2007 toegekend aan: een Goudse sporter of sportploeg die tijdens een Nederlands Kampioenschap, Europees Kampioenschap of een Wereld Kampioenschap de eerste prijs heeft behaald. De sporten die hiervoor in aanmerking komen zijn de sporten waarvan de overkoepelende bond lid is van NOC*NSF.

Alleen sporters die in de (neo)seniorencategorie of de oudste juniorencategorie de prestatie hebben behaald komen in aanmerking voor de sportpenning.


Foto: Digitaal Dagblad