Weeromslag met regen, hagel en onweer

mainImage
Weeromslag met regen, hagel en onweer
Vandaag en zaterdag krijgen we te maken met een weeromslag door een lagedrukgebied in onze omgeving. De lucht koelt sterk af, terwijl het zeewater juist nu relatief warm is. Alle ingrediënten voor het ontstaan van stevige buien zijn daardoor aanwezig. Met name voor het Groene Hartgebied worden op dit moment een flink aantal buien berekend voor vrijdagavond en zaterdag. Tevens is er tijdens de buien onweer en hagel mogelijk.

Zaterdag wordt waarschijnlijk de 'natste' dag van het weekend  met lokaal meer dan 5 mm neerslag. Tussen de buien door is de zon ook van de partij. De maxima liggen op beide dagen rond 18 graden. De wind is westelijk en matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.Tijdens en in de nabijheid van zwaardere buien zijn zware windstoten mogelijk.

Zondag zijn er nog enkele lichte regenbuien mogelijk. De zon laat zich weer iets vaker te zien. Met 20 graden is het weer iets warmer dan zaterdag. De zuidwestelijke wind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

In de nacht naar maandag neemt de kans op felle buien tijdelijk toe naarmate de grens tussen de koudere lucht en de warmere lucht ons gebied nadert. De minima liggen rond 13 graden bij een overwegend matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort).

Maandag neemt de kans op neerslag snel af en is het half –tot zwaar bewolkt. Dinsdag begint bewolkt, maar al snel wint de zon veel terrein. Dinsdagmiddag verloopt dan ook vrij zonnig volgens de laatste prognose. De temperatuur laat een licht stijgende tendens zien en komt rond 22 graden uit. De westenwind is maandag en dinsdag matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad