Weer zomers weer...

mainImage
Weer zomers weer...

Zaterdag begon de daglichtperiode zonnig. In het Groene Hartgebied trekken later in de ochtend en middag enkele wolkenvelden over door de passage van een warmtefront. ’s Middags is er een mix van zon en stapelwolken. Het wordt opnieuw om en nabij 22 graden in Gouda en omgeving bij een matige zuidwester, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Zaterdagavond zijn er eerst nog forse stapelwolken, deze gaan rond zonsondergang oplossen door het wegvallen van de convectie (opstijgende warme lucht). Er volgt dan ook een onbewolkt/helder einde van de zaterdagavond. De temperatuur is aan het eind van de avond gedaald naar circa 17 graden. De wind is zuidwestelijk en (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

In de nacht naar zondag is er weinig bewolking en zeer weinig wind staat garant voor een sterke afkoeling. Doordat de lucht vochtiger is dan de voorgaande nacht en er ook nog eens een sterke afkoeling plaatsvindt is de kans op mist(banken) zeer groot.

Zondag stroomt in de loop van de ochtend iets warmere lucht uit over onze regio. De maxima komen in Gouda rond 24 graden te liggen. Op sommige plaatsen (met name de in de binnenstad van Gouda) wordt het zelfs zomers warm met maxima van 25 graden of nog iets meer. Met de warme lucht trekt ook veel bewolking de regio binnen. De zon laat zich slecht af en toe even zien. In het zuidelijke deel van het Groene Hartgebied is de zon iets vaker te zien dan in de noordelijke helft. Er is een kleine kans op een bui, deze heeft overigens een plaatselijk karakter. Op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft het droog. De zuidwestenwind is meestentijds matig, windkracht 3 Beaufort.

Na het weekend verandert er nauwelijks iets. Het overwegend droge weer houdt voorlopig aan, maar een lokale bui blijft mogelijk. Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar af. De maxima liggen over het algemeen tussen 21 en 28 graden. De over het algemeen westelijke wind houdt zich rustig en is veelal zwak (1 tot 2 Beaufort).


Foto: Digitaal Dagblad