Weer tegenslag fietsroute Westergouwe

mainImage
Weer tegenslag fietsroute Westergouwe

De provincie Zuid-Holland heeft de werkzaamheden aan de nieuwe fietsroute langs de N207 bij Gouda stilgelegd vanwege een scheur in de dijk bij de Ringvaart.

Veiligheid
Tijdens graafwerkzaamheden is er een scheur in de dijk bij de Ringvaart ontstaan. De scheur is inmiddels opgevuld en de situatie rond de dijk is veilig. Om de veiligheid te garanderen wordt er nu niet gewerkt. Er wordt niet verder gegraven in de buurt van de dijk voordat er onderzoek is gedaan.
Uitgebreid onderzoek
Naast dat er een scheur in de dijk is ontstaan, is de grond op de plek van de graafwerkzaamheden gaan opbollen. Aan het ontwerp van het nieuwe fietspad en de werkzaamheden is uitgebreid onderzoek vooraf gegaan. Het is onduidelijk hoe de scheur in de dijk heeft kunnen ontstaan en waarom de grond is gaan opbollen bij de graafwerkzaamheden. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan door een specialist.

Planning
Pas wanneer duidelijk is hoe de scheur in de dijk heeft kunnen ontstaan wordt bepaald hoe de nieuwe fietsroute goed, veilig en snel kan worden aangelegd. De aanleg van de nieuwe fietsroute duurt in ieder geval langer dan gepland.

https://goudsdagblad.nl/planning-aanleg-fietsbrug-westergouwe-opnieuw-bijgesteld/


Foto: Digitaal Dagblad