Weer normaal Hollands weer

mainImage
Weer normaal Hollands weer
Donderdag en vrijdag is het normaal Hollands zomerweer. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en de maximumtemperatuur komt rond 21 graden uit. Dit is overigens de normale middagtemperatuur voor eind augustus. Er is kans op een enkele bui, maar over het algemeen zal het droog zijn. De wind is donderdag noordwestelijk en zwak tot matig, windkracht 2, soms 3 Beaufort. Vrijdag waait er een zwakke tot matige noordooster, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

In het eerste weekend van september als de meteorologische herfst van 2018 begint laat de temperatuur overdag een stijgende tendens zien. De nachten worden met minima van circa 9 graden Celsius gevoelig frisser. Door de sterke afkoeling nabij het aardoppervlak in de nachten, veroorzaakt door de combinatie van weinig wind en een helder hemel kan er met name in open gebieden grondmist gevormd worden. Er is overdag door de invloed van een in nieuwe hogedrukblokkade tamelijk veel zon en het blijft droog. De wind waait over het algemeen zwak uit noordoostelijke richtingen. De middagtemperatuur is zaterdag circa 22 graden en loopt zondag op naar circa 25 graden Celsius.

Na het volgend weekend schijnt de zon over het algemeen uitbundig, alleen dinsdag kan er tijdelijk meer bewolking zijn. De middagtemperaturen liggen volgens de recentste prognose van maandag tot en met woensdag rond 25 graden Celsius. Volgende week donderdag en vrijdag kan het volgens de laatste prognose zelfs 29 graden Celsius worden in de Goudse regio. De nachten zijn met 15 of 16 graden een stuk zachter dan in het voorgaande weekend. De wind waait dan over het algemeen (zeer) zwak (1 of 2 Beaufort), soms matig (3 Beaufort) uit richtingen tussen noordoost en oost. Dinsdag 4 september kan de wind tijdelijk uit noord(west)elijke richtingen waaien.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


| Foto: Digitaal Dagblad