Wat wordt het weer bij Gouda Roze-weekeinde?

mainImage
Wat wordt het weer bij Gouda Roze-weekeinde?

Komend weekeinde staat Gouda onder meer in het teken van Gouda Roze 2018. Wat voor weer kunnen we daarbij verwachten?

Op vrijdag is er een noordwestelijke stroming waarmee wolkenvelden vanaf de Noordzee worden aangevoerd. De kans op een bui is niet geheel uitgesloten maar de meeste buien gaan ten noordoosten en oosten van de Goudse regio langs. De wind is matig tot vrij krachtig kracht 4 a 5 Bft en er zijn windstoten tot 45 a 50 kilometer per uur. De maximum temperatuur bedraagt zo'n 16 graden. Aan het einde van de middag en begin van de avond neemt de wind langzaam af naar kracht 4 Bft, later in de avond naar kracht 2 a 3 Bft. De richting van de wind is dan meer westelijk. De minimum temperatuur in de nacht naar zaterdag ligt zo rond de 11 graden.

Op zaterdag staat er aanvankelijk een zwakke westelijke wind, kracht 2 Bft, in de loop van de ochtend wordt de richting noordwestelijk, kracht 3 Bft, er zijn wolkenvelden maar ook flinke periode met zon. De maximum temperatuur ligt rond de 18 graden.

Vanaf zondag verdwijnt de noordelijke stroming langzaam en gaat het weer warmer worden, zondag rond de 19 graden en vanaf maandag weer boven de 20 graden. Een hogedrukkern zorgt voor rustig weer en zomerse temperaturen. Op dinsdag kan de zomerse waarde van 25 graden weer gehaald worden. Er zijn flinke zonnige perioden en komt er nog geen einde aan de droge periode.


| Foto: Digitaal Dagblad