Vrijwel overal droog en zonnig

mainImage
Vrijwel overal droog en zonnig

Vrijdagochtend komen er van het westen uit opklaringen en zien we de zon weer, er zijn perioden met zon en wolkenvelden. Er is een hele kleine kans op een lichte regenbui. In de avond is er kans op wat lichte regen. De maximum temperatuur komt uit op zo’n 10 graden. De wind is zuidwestelijk en neemt in de avond af naar kracht 2 Bft. In de loop van de avond wordt het droog en gaat het tegen middernacht van het westen uit opklaren. De minimum temperatuur ligt dan rond de 8 graden.

Op zaterdag staat er een zuidwestelijke stroming waarin aan het einde van de ochtend een neerslaggebied Gouda bereikt. Dit neerslaggebied verlaat Gouda in de tweede helft van de middag. De neerslaghoeveelheden liggen dan waarschijnlijk rond de 10 mm. De wind komt voor het regengebied uit een zuidelijke richting en is kracht 3 Bft. Na passage van regengebied wordt de wind zuidwestelijk van richting met kracht 2 a 3 Bft.

In de nacht naar zondag is het aanvankelijk grotendeels droog maar tegen de ochtend gaat het van het zuidwesten opnieuw regenen. Op zondag is het geheel bewolkt met tot aan het middaguur regen en er kan dan opnieuw zo’n 10 mm regen vallen. In de middag wordt het droog met nog slechts een kleine kans op wat regen. De wind blijft in de zuidwestelijke hoek zitten met af en toe vlak voor een regen gebied zuidelijk. De windsnelheid is rond de kracht 3 soms 4 Bft. De maximum temperatuur bedraagt op zondag zo’n 12 graden.

In de nacht naar maandag is het droog en staat er weinig wind maar er kondigt zich in de tweede helft van de nacht alweer een regengebied aan.

Op alle dagen van de eerste helft van de week valt er neerslag. De te verwachte totale hoeveelheid neerslag die tot en met woensdag gaat vallen bedraagt zo’n 45 mm.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad