Voorlopig nog mooi zomerweer

mainImage
Voorlopig nog mooi zomerweer

Tot en met zondag blijft Gouda onder invloed liggen van een hogedrukgebied of een uitloper hiervan. Na zondag beginnen de weerkaarten langzaam aan te geven dat lagedrukgbieden dichterbij de Goudse regio komen. Vanaf maandagavond is er meer bewolking en neemt de kans op (onweers)buien toe. Tot en met maandag is het dan ook zonnig en de maximum temperaturen lopen op naar 24 graden op zaterdag tot rond de 28 graden op de dagen erna. Vanaf woensdag wordt het iets minder warm.Deze koeien zijn wel heel nieuwsgierig wat de weerfotograaf Bert van Dijk komt doen. 

Vrijdag zijn er in de ochtend nog velden met middelbare bewolking maar de zon doet goed mee. In de middag zijn er enkele stapelwolken. De wind is noordelijk zwak tot matig kracht 2 a 3 Bft. De wind is het sterkst in de middag. De maximum temperatuurkomt rond de 24 graden te liggen.

In de nacht naar zaterdag is er weinig tot geen bewolking. De minimum temperatuur ligt dan rond de 14 graden. Er staat een zwakke noordelijk wind kracht 1 a 2 Bft.

Zaterdag komt er in hele weerbeeld weinig verandering, er staat een zwakke tot matige wind, kracht 2 Bft in de middag kracht 3 Bft uit een noordelijke tot noordoostelijke richting. De maximum temperatuur ligt rond de 24 graden.

Op zondag is het nog vrij zonnig met een zwakke oostelijke wind kracht 2 Bft, in de middag matig kracht 3 Bft. De maximum temperatuur ligt rond de 26 graden.

Op maandag komen lagedrukgebieden langzaam dichterbij. Het is aanvankelijk nog zonnnig maar geleidelijk komt er hoge bewolking binnen drijven. Aan het einde van de middag wordt de bewolking van het zuidwesten dikker en is er in de avond kans op een (onweers)bui. Aan de hand van de huidige prognose kaarten kunnen de buien de Goudse regio net halen.De maximum temperatuur lijkt dicht bij of net boven de 30 graden uit te gaan komen. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind, kracht 2 a 3 Bft.

De dinsdag en woensdag lijken ook bewolkt te gaan verlopen met kans op buien. De maximum temperaturen ligt op dinsdag nog rond de 29 graden. Vanaf woensdag liggen de maximum temperaturen rond de 23 graden. De wind is zwak tot af en toe matig en de richting hangt sterk af van de juiste posities van de lagedrukkernnen. Deze vooruitzichten zijn nog zeer discutabel daar de berekeningen van de posities van de lagedrukkernen met de dag nog veranderen.


Foto: Digitaal Dagblad