Voorlopig laatste warme nazomerdag

mainImage
Voorlopig laatste warme nazomerdag
Vandaag is het voorlopig voor de laatste keer warm nazomerweer. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon, maar er is meer bewolking dan woensdag boven onze regio aanwezig. In de Goudse regio wordt het circa 24 graden. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 à 4.

Vanavond en in de nacht naar vrijdag neemt de bewolking geleidelijk toe, maar blijft het zo goed als zeker droog. Rond middernacht ligt de temperatuur rond 19 graden en uiteindelijk koelt het af naar een minimumtemperatuur van 16 graden. Er waait een matige, soms vrij krachtige zuidenwind, windkracht 4 à 5.

Vrijdag wordt het een winderige dag met vooral in de ochtend talrijke buien. De buien markeren de scheiding tussen warme lucht en de koelere lucht waar we vanaf vrijdag mee te maken krijgen. Tijdens de ochtend draait de wind na koufrontpassage van zuid naar west en haalt hoogstwaarschijnlijk even flink uit naar krachtig, windkracht 6. In de middag zijn er zonnige perioden en stapelwolken. Er kan nog een enkele regenbui vallen, maar op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft het droog. Er waait er een matige, soms even een vrij krachtige westenwind (windkracht 4 à 5). De middagtemperatuur ligt rond 15 graden. De maximumtemperatuur van vrijdag is circa 19 en wordt in de nacht naar vrijdag al bereikt.

Zaterdag start met enkele lichte regenbuien en een matige westenwind (windkracht 3 à 4). Later op de dag wordt het rustiger en komt er meer ruimte voor de zon. Het wordt 16 graden in de Goudse regio.

Op zondag staat weer meer regen en wind op het programma. Vooral later op de dag en in de nacht naar maandag is de kans op zeer onstuimig weer vrij groot. Mogelijk neemt de wind toe naar stormachtig of stormkracht (windkracht 8 à 9). De maximumtemperatuur komt met circa 17 graden een graad hoger uit dan zaterdag.

Ook maandag wordt nog een regenachtige en tamelijk onstuimige dag. Het wordt circa 16 graden. Vanaf dinsdag schakelen we hoogstwaarschijnlijk over op een rustiger en droger weertype met flinke zonnige perioden en maxima rond 18 graden. De nachten worden door brede opklaringen en weinig wind een stuk frisser.Foto: Digitaal Dagblad