Vliegtuigenplaag boven Gouda

mainImage
Vliegtuigenplaag boven Gouda

Vliegtuigenplaag boven Gouda
Wat een drukte in de lucht boven Gouda!
Nog nooit zo idioot geweest
Drukte boven Korte Akkeren / Gouda. Iedere twee minuten een dalend vliegtuig richting Schiphol.
Om de 2 minuten een vliegtuig over je huis. Lekker zo in de tuin met al die herrie boven je. Nog een week en dan moet het over zijn.
Vanochtend valt het mij ook op. Ze vliegen achter elkaar over de wijk heen. Bizar druk in de lucht. Minder dan 2 min verschil.
Het lijkt hier Hoonhorst wel. Extreem veel laag overkomend vliegverkeer.

Zomaar wat reacties op twitter op het drukke luchtverkeer en de geluidsoverlast van vliegtuigen boven en over Gouda. Vanmorgen vloog er om de minuut een vliegtuig van en af Schiphol onze kant op en over Gouda heen.

De extra geluidshinder door overvliegende vliegtuigen in Gouda en omgeving zal naar verwachting nog tot en met zondag 1 juli duren. Van maandag 25 juni rond 06u00 tot en met (naar verwachting) 1 juli is de Kaagbaan, de op een na drukste start- en landingsbaan, niet beschikbaar door onderhoud. Hierdoor zal het baangebruik op Schiphol afwijken en zullen andere regio's meer belast worden.

Het vliegverkeer dat normaal van de Kaagbaan gebruik maakt, wordt aan die tijd verdeeld over de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan. En dat heeft consequenties voor de aanvlieg en vertrekroutes van de vliegtuigen en daarmee voor de directe omgeving.

Door de onderhoudswerkzaamheden aan de Kaagbaan op Schiphol,  zijn veel vliegtuigen aangewezen op andere aan- en uitvliegroutes. Waaronder die boven Gouda. Boven Gouda is het de afgelopen week dan ook een komen en gaan van vliegtuigen. De meeste vliegtuigen vliegen langzaam en laag over de Goudse wijken. En ja, dan kun je ze van dichtbij zien en spotten in het Goudse luchtruim.

Bizar
,,Er is een flinke toename van het vliegverkeer boven Gouda de laatste paar jaar en inderdaad vliegtuigen die steeds lager overvliegen. Overlast wordt hier inmiddels ook steeds meer ervaren, vooral door de frequentie van soms om de 2 a 3 minuten een vliegtuig boven je hoofd. Door onderhoud van de Kaagbaan is dit tijdelijk. Tijdelijk ja, maar zoals wellicht opvalt wel steeds vaker tijdelijk en langere periodes..... elke 2 a 3 minuten 2 vliegtuigen parallel op dit moment, echt bizar...", aldus Christiaan Quik, Gouds raadslid voor de ChristenUnie.

Klachten
Als je een klacht hebt over het vliegverkeer, dan kun je die indienen via deze website.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad