Verlichte Schepenavond opmaat naar sfeervolle winterevenementen

mainImage
Verlichte Schepenavond opmaat naar sfeervolle winterevenementen

De Goudse binnenstad is van 7 dec. 2018 tot en met 13 jan. 2019 omgetoverd in winterse sferen met sfeervolle winterevenementen. Een maand lang is er van alles te beleven op het gebied van kunst, cultuur, uitgaan en vrije tijd. We beginnen morgenavond, 7 december, met Verlichte Schepenavond in museumhaven Gouda. Tot en met 6 januari 2019 zijn dezelfde schepen en museumhaven nog sfeervol uitgelicht.

VERLICHTE SCHEPENAVOND
In de donkere decembermaand worden de schepen uit de museumhaven feestelijk verlicht. Dit jaar mogen kinderen op 7 december met een spreuk de lichten 'aanzetten'. Er zal dit jaar weer als vanouds een kindervaartocht plaatsvinden in de museumhaven. De deelnemende kinderen verzamelen zich om 18u30 bij het IJsselhuis. De kinderen krijgen hier hun lampion waarna zij aan boord zullen stappen. Vervolgens zullen zij onder begeleiding met een ‘spreuk’ de lichtjes aanroepen. De kinderen zullen rond 19u30 aankomen bij de golfjeskade (tegenover de ingang van Croda). Na afloop is er koek en zopie bij het IJsselhuis.
Pannenkoeken
Voorafgaand aan de lampionvaartocht kunnen ouders en kinderen in het IJsselhuis vanaf 17u00 een pannenkoek eten (kinderen €5,- volwassenen €10,-). Ook hier is maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar, reserveren is noodzakelijk. Geef bij het opgeven duidelijk aan of uw kind alleen aan de vaartocht meedoet of dat u ook voor het eten wilt reserveren (en met hoeveel u bent). Waar: Museumhaven Gouda, startpunt Werfhuijs (Vest 252). Zie www.museumhavengouda.nl.
7 dec.-6 jan. 2019 MUSEUMHAVEN UITGELICHT
Sfeervolle uitlichting van de Museumhaven, de historische schepen en omliggende panden, die bij het historische karakter van de haven hoort. Museumhaven is op een alternatieve manier verlicht. Daarnaast zal het beeld steeds, bijna onmerkbaar, wijzigen. Hierdoor wordt de hele binnenhaven met ouderwetse, warme goud- en sepiakleuren in een ‘antieke’ sfeer gezet en komen de museumschepen, het Schipperswachtlokaal, de oude kaaspakhuizen en de werf tot leven. Zie www.museumhavengouda.nl.


 


Foto: Digitaal Dagblad