Vergunning voor moskee aan Antwerpseweg

mainImage
Vergunning voor moskee aan Antwerpseweg

Eerder dit jaar is MIV Assalam tot een intentieovereenkomst gekomen met de gemeente Gouda voor het realiseren van een islamitisch maatschappelijk centrum aan de Antwerpseweg 1. Door het verlenen van de omgevingsvergunning is deze intentieovereenkomst nu werkelijkheid geworden en is de weg vrij om het pand te gaan verbouwen. Zo heeft MIV Assalam vrijdag bekend gemaakt.Om de verbouwing te kunnen bekostigen, is het pand op het perceel van Antwerpseweg 3 verkocht. De afgelopen jaren is via crowdfunding geld opgehaald binnen de Goudse islamitische gemeenschap om de twee panden aan te kopen.

Naast de vijf dagelijkse gebeden gaat het islamitisch maatschappelijk centrum ook ruimte bieden voor verschillende maatschappelijke activiteiten zoals educatie, lezingen, recreatie, een podium voor
integrale en interkerkelijke discussies, wijkbijeenkomsten zoals gezamenlijke maaltijden en open dagen. ,,Dit met als doel het bevorderen van de integratie en sociale cohesie", aldus woordvoerder Fouad Khouakhi van MIV Assalam.

Het vestigen van een islamitisch maatschappelijk centrum op deze locatie is onderdeel van de integrale oplossing voor het huisvestingsvraagstuk naar islamitische gebedsplaatsen in Gouda. ,,Er worden hiermee 350 extra gebedsplaatsen gecreëerd voor de Goudse islamitische gemeenschap. Hiermee wordt ook in de behoefte voorzien om aan de andere kant van het spoor een maatschappelijke religieuze faciliteit aan te bieden", vertelt Khouakhi.

Door de verplaatsing van de wijkmoskee van de Rijkestraat naar de Dunantsingel bij het begin van de Ramadan afgelopen mei zijn in Gouda-Oost al 250 extra plekken ontstaan. MIV Assalam De huisvestingsproblematiek van de moskee aldaar is hiermee opgelost.


Foto: Digitaal Dagblad