Veel zon op droge nazomerdag

mainImage
Veel zon op droge nazomerdag
Veel zon op droge nazomerdag. Op steeds meer plaatsen gaat de zon schijnen en het wordt 21 tot 24 graden. In de loop van de dag wordt de bewolking geleidelijk dunner en breekt steeds vaker een waterig zonnetje door. De wind ruimt naar zuidelijke richtingen en wordt matig van kracht (3 Beaufort). Het blijft behoorlijk warm voor halverwege oktober met om en nabij 21 graden in de Goudse regio.

Morgen kunnen liefhebbers van warmte en zon nog even genieten. Het is vrij zonnig en uitstekend weer voor buitenactiviteiten. De korte broek kan weer uit de kast en een jas is overbodig. Na een uitzonderlijk warme nacht met een graad of 15 in het Groene Hartgebied, stijgt de temperatuur in de middag naar 24 in het Reeuwijkse plassengebied en de Krimpenerwaard en 25 tot 26 in de Goudse wijken. Op maandag 10 oktober 1921 zijn voor het laatst zo laat in het najaar zomerse temperaturen gemeten, het werd toen circa 27 graden Celsius! Als zaterdag de temperatuur inderdaad naar 25 of 26 graden Celsius stijgt wordt het een record-late zomerse dag! De zuidoostenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

De nacht naar zondag verloopt evenals de voorgaande nacht ook bijzonder warm. De bewolking neemt in de loop van de nacht vrij snel toe op nadering van een storing, maar het blijft hoogstwaarschijnlijk droog. De minima liggen in de Goudse regio om en nabij 16 graden Celsius, terwijl minima van 7 graden normaal is medio oktober. De zuidoostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Zondag is het bewolkt door een storing die ons land binnentrekt. Rond het middaguur valt de eerste regen, de neerslag heeft een buiig karakter en duurt tot aan het eind van de avond. In het Groene Hartgebied is het aanmerkelijk frisser dan zaterdag met maxima om en nabij 20 graden.

De storing van zondag verdrijft de warme lucht. Vanaf maandag moeten we het doen met vrij normale temperaturen van een graad of 15. De bewolking overheerst en van tijd tot tijd valt er lichte regen of lichte motregen. Af en toe laat de zon zich zien. De nazomer is dan voorbij, maar een periode met regen van betekenis en wind laat nog steeds op zich wachten.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad