Veel regen op wisselvallige dag

mainImage
Veel regen op wisselvallige dag

Donderdag begint erg wisselvallig in het hele land. Droge periodes wisselen de vele buien af. Tegen de avond verandert de bewolking echter in bijna het hele land in (mot)regen. Het blijft de hele avond regenen. De temperaturen liggen hoger dan woensdag en komen uit op ongeveer 12 graden. Vrijdag verandert er weinig aan het weerbeeld, behalve dat het harder gaat waaien. In het weekend daalt de temperatuur iets, maar blijft het waarschijnlijk regenen.

Donderdag is er veel bewolking en is er aanvankelijk een kleine kans op wat motregen. In de avond komt er van het zuidwesten uit een nieuwe regengebied. Dit regengebied is uitgestrekt en zal uiteindelijk pas vrijdag in de middag de regio gaan verlaten. De wind gaat op donderdagmiddag toenemen naar kracht 4 Bft en draait naar een zuidwestelijke richting. De maximum temperatuur ligt rond de 12 graden. In de nacht naar vrijdag verandert er bar weinig in het weerbeeld, veel bewolking perioden met regen en een minimum temperatuur van rond de 12 graden Celsius.

Vrijdag belooft een onstuimige dag te worden met regen en een zuidwestelijke wind kracht 4 a 5 Bft, mogelijk zelfs even kracht 6 Bft. Halverwege de middag passeert er een koufront met een windsprong van zuidzuidwest naar west noordwest. De regenintensiteit neemt dan geleidelijk af en in de avond is het droog. Wel kunnen er dan enkele buien gaan vallen. De wind is dan ook al afgenomen naar kracht 3 Bft.

Ook in het weekeinde is het zeer wisselvallig met perioden met regen die af en toe matig van intensiteit zal zijn. De meeste neerslag gaat vanaf de zaterdagmiddag vallen. Er staat een westelijke wind kracht 4 a 5 Bft, af en toe kracht 6 Bft.

Op zondag draait de wind in de loop van de dag naar het noordwesten en stroomt er minder zachte lucht over de Goudse regio. In deze stroming komen wel regelmatig buien voor.

Ook op maandag en dinsdag is er een vrij grote kans op buien maar de wind neemt vanaf maandagavond geleidelijk in kracht af.Foto: Bert van Dijk

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad