Gouds Dagblad | Veel producten van lunchroom Go In komen van eigen tuin

Veel producten van lunchroom Go In komen van eigen tuin

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Dorstig of hongerig? Even opstarten met een kopje koffie en taartje of opwarmen en de accu opladen, voordat je verder gaat winkelen op woonboulevard GoStores Gouda? Lunchen tussendoor, want van winkelen krijg je honger...  Of gezellig afspreken voor een (zaken)lunch of je nieuwe aankoop vieren met een lekkere borrel(hap)? Ga dan eens naar binnen bij lunchroom Go In. De lunchroom staat midden op het Elburgplein. Je kunt er haast niet om heen.

Go In is een lunchroom, zeer centraal gelegen in het gastvrije winkelgebied GoStores in de Goudse Poort in Gouda. Gastvrouw Tamara en gastheer Eddy van Ewijk verzorgen hier voor de bezoekers en de medewerkers van de winkels op GoStores Gouda en de bedrijven op Goudse Poort de lunch en als cateraar een warme maaltijd.

Lunch en diner
Bij GoStores Gouda vind je alles op het gebied van outdoor, indoor en living. Bij Go In kun je zowel binnen als buiten sfeervol genieten van een uitgebreide lunchkaart: een zalig belegd broodje, stokbroodje, Italiaanse bol en (buiten de kaart om) verschillende soorten soepen. Of gewoon een lekker kopje Douwe Egberts-koffie, cappuccino, espresso of thee met een appelpunt. Maar ook voor een (sterk) drankje met een bittergarnituur kun je bij Go In naar binnen gaan. ,,Veel van onze groenten en fruit komen uit en van onze eigen tuin, van volkstuincomplex Nieuw Leven. We hebben dus veel biologische producten. Het brood komt van onze eigen bakker, Bakkerij van Meeteren uit Moordrecht. Hij bakt zijn eigen brood en is een van de weinige of wellicht de enige die dat nog doet", vertelt Eddy.

Tamara en Eddy en hun personeel bereiden en schotelen daarnaast dagelijks de lunch, het diner en de bedrijfsborrels voor aan bedrijven. Denk hierbij aan heerlijk belegde broodjes of een geheel verzorgde lunch, overwerkmaaltijden of diner op kantoor. ,,Tevens doen we de catering van feesten en evenementen, waarbij we de buffetten, hapjes en tapas tijdens uw (bedrijfs)borrels regelen”, vertellen Tamara en Eddy.Borreltijd!
Go In  is ook de uitgesproken locatie voor de borrel voor een personeelsfeest, afscheid, promotie, verjaardag, jubileum of gewoon voor de gezelligheid met  collega’s onder elkaar even na een lange werkdag even napraten…

Horeca-familie
Het Goudse echtpaar runt de zaken bij Go In vanaf november 2013. Eddy werkt vanaf zijn 17-de in de horeca. Sinds 1989 was dat bij voormalig restaurant Johannahoeve op de 's-Gravenweg in Capelle aan den IJssel. ,,En daarvan ben ik 1994 eigenaar geworden. In 2013 ben ik uit de zaak gestapt…”

Tamara volgde de opleiding hotelmanagement. Ze liep stage bij Johannahoeve waar ze Eddy heeft leren kennen. Verder werkte ze bij Hotel Intell in Rotterdam en Kaagjesland in Reeuwijk. ,,Bij de geboorte van ons eerste kindje, ben ik daar gestopt. Daarna 12 jaar voor de kinderen gezorgd. Onze zoon Quinten werkt inmiddels bij ons in de zaak”, aldus Tamara.

Pachters
,,Ik was op zoek naar een nieuwe baan. De horecagelegenheid bij de GoStores kwam langs en wij hadden altijd de droom om samen iets te beginnen. En zijn toen samen hier begonnen”, vertelt Tamara. ,,Het was in eerste instantie nog een betonnen plaat”, zo vult Eddy zijn partner aan. ,,De Gamma en de vleugel langs de Hanzeweg stonden er al. En De Vrijbuiter aan de andere kant. Alle andere panden waren er al, alleen moesten ze nog ingevuld worden. Zo ook Go In. Via een openbare inschrijving zijn wij de huurders van deze lunchroom geworden. In 2013, 4 november om precies te zijn, zijn we hier begonnen…”

,,We hebben hier geen afgebakende rol. We pakken alles aan. We zijn beide horeca-allround en kunnen alles doen en overal staan. Dat maakt het ook leuk. Zo houden we de variatie erin. Koken en bedienen. En het personeel in de gaten houden. En dat zijn er inmiddels tien. En een man of vrouw voor de friteuse”, aldus Eddy.

Snackluifel
Eddy doelt daarmee op de snackluifel, die los van de lunchroom staat en toch ook weer vast aan de lunchroom Go In zit. Volg je ons nog? Aan de snackluifel kun je vanaf de buitenkant heerlijke snacks zoals een kroketje bestellen om mee te nemen of om direct op te eten. ,,De snacks komen uit een ander gedeelte. Daar staat iemand anders achter de friteuse en de toonbank. In onze inpandige snackbar verkopen we verse friet, diverse snacks, verschillende broodjes, blikjes limonade en handijsjes…”, zo laat Tamara ons bij de rondgang zien.Go In heeft binnen twintig tafels en een bar voor in totaal 68 zitplaatsen en in het voorjaar, zomer en najaar buiten een mooi terras. Bij je bezoek aan Go In kun je gebruik maken van free WiFi-service. Dus wil je tussen de bedrijven en de winkelbezoeken door een hapje en/of drankje nemen en snel even je mails en social media be- en nakijken. Ga dan even bij Go In naar binnen.

Graag tot ziens bij Go In!

Openingstijden
Maandag 11:30 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 19:00
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 12:00 - 17:00
Zondag gesloten

Contactgegevens
Elburgplein 21
2803 PX Gouda
0182 522611
www.go-in.nu


Foto: Digitaal Dagblad