Veel culturele instellingen betrokken bij Festival Rabobank OPENT

mainImage
Veel culturele instellingen betrokken bij Festival Rabobank OPENT

Rabobank Gouwestreek verhuisde eind oktober naar het nieuwe pand aan de Burgemeester Jamessingel, pal naast station Gouda. Het nieuwe pand is dus al even open voor medewerkers en klanten. Aanstaande zaterdag 8 december, van 11 tot 16u00 opent de bank de deuren voor alle geïnteresseerden uit Gouda en omgeving om het bijzonder duurzame bankgebouw te komen ontdekken tijdens het Festival Rabobank OPENT.

Festival van en voor iedereen
Tijdens Festival Rabobank OPENT kunnen bezoekers kennismaken met het pand en zich onderdompelen in muziek, theater, workshops, exposities en activiteiten. ,,We willen graag laten zien dat de Rabobank een bank is die midden in de samenleving staat met duurzaamheid hoog in het vaandel. We zijn betrokken bij veel lokale verenigingen, initiatieven en culturele instanties in de Gouwestreek. Daaruit is het idee voortgekomen om deze partijen een podium te geven om zich te presenteren aan een breed publiek tijdens een openingsfestival. Ons nieuwe onderkomen leent zich hier natuurlijk uitstekend voor en dus waren wij direct enthousiast", aldus Caspert van der Wel, directievoorzitter van Rabobank Gouwestreek. Festival Rabobank OPENT maakt het mogelijk het nieuwe pand met al haar duurzame snufjes te ontdekken en ondertussen te genieten van vermaak en lekker eten.

Dit alles met medewerking van allerlei partners van de Rabobank Gouwestreek, zoals Museum GoudaCultuurhuis GarenspinnerijDe Goudse SchouwburgSo What!Popronde GoudaRiverdale FestivalChocoladefabriekHuiskamer van de StadDe TheaterbakkerheijHet Vijfde HuisSC GoudaGoudse IJsbaanSPORT.GOUDA en GordijnOpzij Speelt. Kom genieten van optredens van onder andere Pip Alblas, Daniel Cane, SuredThe Tambles en Klein Amsterdam Producties. Doe mee met de meest uiteenlopende workshops of vergaap je aan de prachtige expositie van Hans Wilschut.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Tipje van de sluier
Het festival biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot muziekfreak. Museum Gouda presenteert een deel van de foto-expositie van Hans Wilschut en Cultuurhuis Garenspinnerij verzorgt een kaasexpositie. Ook de Goudse Schouwburg werkt mee aan het programma met een speciale voorstelling van Nijntje op de fiets. Voor de kinderen is er een kinderhoek met allerlei doe- en knutselactiviteiten. De muzikale invulling wordt verzorgd door diverse acts waaronder een band, dj’s en singer- songwriters, waaronder Pip Alblas, Daniel Cane, Sured en Czech this. Tenslotte verzorgen Cultuurhuis Garenspinnerij en Het Vijfde Huis uiteenlopende workshops en vinden er diverse sportactiviteiten plaats.

‘BREEAM Excellent’ certificering
Het nieuwe pand is één van de meest duurzame panden in Gouda en omstreken. Zo zijn er onder meer nestgelegenheden voor de gierzwaluw, wordt het pand verwarmd door middel van warmte- en koude-opslag en 254 PV-panelen. En staat er een prachtige boom op de eerste verdieping die zorgt voor een goede regulering van het vocht- en zuurstofgehalte in de lucht. Deze en nog meer duurzame kenmerken leverde het pand een BREEAM-certificaat op. BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Het nieuwe kantoor van Rabobank voldoet aan de certificering ‘BREEAM Excellent’.

Praktische informatie
Festival Rabobank OPENT vindt plaats op zaterdag 8 december van 11u00 tot 16u00. De entree is vrij voor iedereen, er wordt voor een hapje en drankje gezorgd. Het gehele programma is te vinden op de website van de Rabobank, www.rabobank.nl/gouwestreek.

Voor bankzaken is de bank zaterdag gewoon geopend vanaf 09u30.


Foto: Digitaal Dagblad