Van kunst kijken naar kunst kopen

mainImage
Van kunst kijken naar kunst kopen

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie.

Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx worden op donderdag 13 september geïnterviewd door Henk Heijnen, de directeur van de kunstuitleen Gouda. Praat mee, denk mee en geef uw mening tijdens deze boeiende avond!

Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en kunst online kopen, komt aan de orde vanavond, donderdag 13 september. Deze avond Ontroerend Goed met Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen wordt door Boekhandel Verkaaik gehouden in samenwerking met de Kunstuitleen Gouda.

Tijd: 19:30-21:00 uur
Toegang: € 2,50 (incl. consumptie)
Reserveren: via info@boekhandelverkaaik.nl


Foto: Digitaal Dagblad