Van de wal in de sloot in de hondenpoep...

mainImage
Van de wal in de sloot in de hondenpoep...

Van de wal in de sloot in de hondenpoep. Zo verliep dinsdagmorgen de vluchtpoging van een 28-jarige Amsterdamse inbreker die door de bewoner van een woning aan de Sint Jobstraat werd overlopen.

De melder kon een duidelijke omschrijving geven van de verdachte. Surveillerende agenten zagen de man niet veel later lopen. Bij het zien van de collega's ging de man er direct vandoor. De agent die de verdachte volgde beschikte over een betere conditie en verloor de verdachte niet uit het oog. De verdachte besloot als laatste wanhoopsdaad het water aan de Westerkade in te springen. Helaas voor de verdachte stonden aan de andere kant ook collega's waardoor de man geen kant meer op kon. 

Nadat de man het water uit was gekomen ging hij nog vol in het verzet. Agenten wisten de man uiteindelijk in de boeien te slaan en over te brengen naar het bureau. In de auto en op het bureau kwamen de agenten erachter dat de verdachte een verkeerd stukje uitkoos om in verzet te gaan: het bleek een hondenuitlaatplaats...


Foto: Digitaal Dagblad