Vaarseizoen is weer begonnen

mainImage
Vaarseizoen is weer begonnen

Het is de afgelopen dagen heerlijk weer. Uitstekend weer zelfs om een rondje te varen op het prachtige water van en rondom Gouda.

Er liggen dan ook al veel leuke bootjes in het water in en rondom het centrum van Gouda. De trekschuiten Jan Salie of Jan Kordaat van Rederij de IJsel varen weer én de prachtige oude binnenvaartschepen liggen weer te shinen in het binnenvaartmuseum!

In de wateren om Gouda is het een drukte van jewelste. Zo had de Julianasluis vandaag de eerste volle sluiskolk van dit seizoen.
Unieke plekjes 
In de binnenstad van Gouda is de prachtige binnenhaven en singels te vinden. Unieke plekjes om je bootje aan te meren. Doordat de haven en de singels direct aan het stadscentrum gelegen zijn, ben je zo bij de hotspots van Gouda waar je heerlijk kunt borrelen of een kopje koffie kunt drinken. Boodschappen kunt doen of kan shoppen.

gouda_plattegrond.jpg

Geen boot? Geen nood
Zoals je misschien wel weet, is Gouda van oorsprong een vestingstad. Het is dan ook erg bijzonder varen over de singels van Gouda. Geen boot? Geen nood. Je kunt namelijk gewoon boten huren in Gouda. Bijvoorbeeld voor een prachtige grachtentocht met de trekschuiten Jan Salie of Jan Kordaat door de monumentale binnenstad van Gouda.De tocht volgt de historische vaarroute door de stad die vanaf de vroege middeleeuwen de enige verbinding vormde voor de handel tussen Vlaanderen en Hollandse steden. De tocht wordt begeleid door de schipper met historische wetenswaardigheden en anekdotes. Duur: circa anderhalf uur (afhankelijk van de passage van de vele fraaie bruggen). Vertrek: van donderdag t/m zaterdag om 13.30 uur en 15.30 uur. (van half april tot en met half oktober). Prijs €10 per persoon, 3 t/m 12 jaar €5 per persoon. Bel voor actuele vertrektijden het Walkantoor, 06-83705193. Opstappen steiger bij Oosthaven 12, afstappen bij de Museumhaven. Trommel snel je vrienden, familieleden en collega's op en ga eens lekker een dagje varen! Zie ook www.reederijdeijsel.nl/nl/grachtentocht/


 


Vaarroutes
Gouda is ook dé perfecte start voor het maken van een grotere en langere vaartocht. Zo vaar je in een paar uur over de Hollandsche IJssel naar Haastrecht en Oudewater en verder. En de andere kan op richting Rotterdam, langs het schippersdorp Ouderkerk aan den IJssel. Over De Gouwe naar Waddinxveen, Boskoop en Alphen aan den Rijn en over de singels en Breevaart naar de Reeuwijkse Plassen. En je kunt overal gemakkelijk aanmeren en van boord. Klinkt niet slecht toch?


Foto: Digitaal Dagblad