Uitgelicht: Woiski vs. Woiski

mainImage
Uitgelicht: Woiski vs. Woiski

De Goudse Schouwburg heeft een overvol theaterprogramma.

Gouds Dagblad besteedt wekelijks veel aandacht aan het programma en de voorstellingen. Zo lichten we regelmatig een voorstelling uit en toe uit het grote aanbod. Omdat er een Gouds tintje aan zit, een rol is weggelegd voor een Goudse acteur of actrice, of een Goudse muzikant optreedt, of omdat een voorstelling in onze ogen is onderbelicht, enzovoorts. We zetten die voorstellingen even extra in de schijnwerpers.

Vandaag is dat Woiski vs. Woiski van het Orkater en Bijlmer Parktheater.

‘Woiski vs. Woiski’ vertelt het levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkten met hun aanstekelijke muziek. Max sr. kwam in de jaren 30 als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland. Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub la Cubana, komt hun strijd tot een hoogtepunt.

In de regie van Geert Lageveen wordt deze muzikale battle gespeeld door Mike Libanon, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Michiel Blankwaardt en Gery Mendes.
Trouw ★★★★ | NRC ★★★★ | Theaterkrant ★★★

De voorstelling Woiski vs. Woiski van het Orkater en Bijlmer Parktheater is op woensdag 21 februari in de kleine zaal van De Goudse Schouwburg te zien. Toegangskaarten voor bovenstaande voorstelling zijn te koop via www.goudseschouwburg.nl of aan de kassa.

https://www.youtube.com/watch?v=DBpQpSBOWaQ


Foto: Digitaal Dagblad