Gouds Dagblad | Uitgelicht: Mike Kwadraat

Uitgelicht: Mike Kwadraat

mainImage
Uitgelicht: Mike Kwadraat

De Goudse Schouwburg heeft een overvol theaterprogramma. Gouds Dagblad besteedt wekelijks veel aandacht aan het programma en de voorstellingen. Zo lichten we regelmatig een voorstelling uit en toe uit het grote aanbod. Omdat er een Gouds tintje aan zit, een rol is weggelegd voor een Goudse acteur of actrice, of een Goudse muzikant optreedt, of omdat een voorstelling in onze ogen is onderbelicht, enzovoorts. We zetten die voorstellingen graag even extra in de schijnwerpers.

Deze week is dat Mike Kwadraat: Mike Boddé & Mike Del Ferro

Boddé en Del Ferro vonden elkaar in de muziek omdat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen. Zo kwamen de muzikale duizendpoten op het idee van deze uitzonderlijke concertserie vol improvisatie. Ze bereiden de vormen en uitgangsposities voor, maar dagen elkaar tussentijds uit en proberen elkaar te verrassen met onverwachte wendingen.

Achter de piano improviseren ze op composities van onder andere Bach, Chopin en Jobim. Ook leggen ze zichzelf beperkingen op, bijvoorbeeld door alleen op de zwarte toetsen te spelen. Als toetje serveren ze een tribute aan Toots Thielemans.

Een onvergelijkbaar concert, want elke avond is uniek!

Een uniek concert met Mike Boddé (onder meer huispianist bij Podium Witteman) en Mike del Ferro (een veelgevraagde jazzpianist binnen én buiten de grenzen) die ook improviserend compleet op elkaar zijn afgestemd.

‘Mike Kwadraat’ is woensdag 28 maart om 20u30 te horen en te zien in De Goudse Schouwburg.

Wil je erbij zijn? Dat kan! Gouds Dagblad mag een aantal gasten uitnodigen. Stuur even een mail naar redactie@goudsdagblad.nl en wie weet mag je met ons mee. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=i8iRLsRZWHQ


Foto: Digitaal Dagblad