Twee mooie nazomerdagen op komst

mainImage
Twee mooie nazomerdagen op komst

Woensdag is het overwegend zonnig en wordt het 17 tot 19 graden. Donderdag wordt het pas echt mooi nazomerweer met temperaturen tussen de 20 en 22 graden. Richting het weekend koelt het weer meer af.

Woensdag is het flink zonnig, in de middag zijn er enkele stapelwolken maar de zon blijft overheersen. Het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 18. Er waait een overwegend zwakke tot matige wind, kracht 2 a 3 Bft, uit een zuidwestelijke richting.

Woensdagavond verdwijnen de stapelwolken en wordt het overwegend helder. De wind is zwak zuidelijk kracht 1 a 2 Bft.

In de nacht naar woensdag is het vrijwel onbewolkt en koelt het af naar ongeveer 10 graden in de Goudse regio. De wind is zuidelijk en (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Bft

Donderdag is er veel zon en komt de maximumtemperatuur rond de 20 graden te liggen. De zuidwesten wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Bft. In de nacht van donderdag op vrijdag nadert er vanuit het noordwesten een zwak koufront en neemt de bewolking toe. Het blijft zeer waarschijnlijk droog. De minimum temperatuur komt rond de 13 graden te liggen. De wind draait in de loop van de nacht naar een noordoostelijke richting en is kracht 3 Bft, mogelijk eventjes kracht 4 Bft. Het koufront passeert in de vroege ochtend.

Vrijdagoverdag is aanvankelijk veel bewolking, het lijkt droog te blijven. In de loop van de ochtend wordt de bewolking steeds dunner en in de middag zijn er flinke opklaringen. De maximum temperatuur ligt rond de 15 graden. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is matig kracht 3 Bft.

Na passage van het front komt de Goudse regio op zaterdag en zondag weer onder invloed te liggen van een hogedrukgebied en dit geeft in het weekeind rustig weer met vooral op zondag veel zon. De maximum temperaturen liggen rond de 15 graden. De wind komt in het algemeen uit een noordelijke richting en is zwak tot matig kracht 2 a 3 Bft.

Vanaf maandag neemt de kans op neerslag toe.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


| Foto: Digitaal Dagblad