Twee medewerkers Mokveld Valves overleden na bedrijfsongeval

mainImage
Twee medewerkers Mokveld Valves overleden na bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval in een fabriek in Leeuwarden heeft donderdag aan twee medewerkers van het Goudse bedrijf Mokveld Valves het leven gekost. Het gaat om een 58-jarige man uit Wilnis en een 45-jarige collega uit Lopik. Wat zich donderdag precies heeft afgespeeld in het staalbedrijf Douna aan de Hidalgoweg is nog onbekend. De Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie, onderzoekt wat er is gebeurd.

Het eerste slachtoffer overleed in de ochtend. De andere is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar later in de middag.

De fabriek in Leeuwarden werd donderdag na het incident stilgelegd. Slachtofferhulp werd gelijk voor de werknemers ingeschakeld. De werknemers gaan dinsdag weer aan het werk, maar iedereen krijgt wel de ruimte om dat zelf in te vullen.

Mokveld Valves is gespecialiseerd in de aandrijving van klepsystemen bij de gas- en olie-industrie. De twee werknemers van het bedrijf waren donderdagmiddag aan het werk bij machinefabriek Douna in Leeuwarden toen het mis ging. Douna maakt aandrijvingen voor Mokveld Valves. De monteurs waren in Leeuwarden voor het testen en inspecteren van een bestelde machine en werden daarbij geraakt door losschietende onderdelen van een aandrijving.

Volgens de arbeidsinspectie zijn de slachtoffers geraakt door een cilinder van een drukpers. Die zou zijn geknapt. De inspectie doet onderzoek naar het ongeval. De arbeidsinspectie verwacht over enkele maanden het onderzoek te hebben afgerond.Foto: Digitaal Dagblad