Treinverkeer van en naar Gouda plat door gebroken bovenleiding

mainImage
Treinverkeer van en naar Gouda plat door gebroken bovenleiding

Een passerende trein heeft vrijdagochtend 2 november een draad kapot getrokken van de bovenleiding op het traject Den Haag/Rotterdam en Gouda. Er reden door de draadbreuk geen treinen tussen 7 uur en 12u00 tussen Utrecht en Den Haag/Rotterdam. Ook treinverkeer van en naar Alphen aan den Rijn was niet mogelijk. De NS heeft bussen ingezet als vervangend vervoer. Het herstel van de bovenleiding bij Gouda duurt tot tenminste 19u30. Check de Reisplanner voor vertrek.
Monteurs waren snel ter plaatse om de storing zo snel mogelijk op te lossen. De helft van de treinsporen tussen Rotterdam/Den Haag en Gouda was rond 11u00 weer berijdbaar. Daarover liet ProRail zo veel mogelijk treinen rijden. Ondertussen werkte de aannemer met man en macht om ook de andere sporen weer vrij te geven.

ProRail laat weten dat de werkzaamheden vlotten. Hierdoor is er mondjesmaat weer treinverkeer mogelijk. ,,Maar mensen moeten nog wel rekening houden met vertraging en overlast", voegt de woordvoerder eraan toe. ,,Het duurt nog wel even voordat alle treinen weer zijn waar ze moeten zijn."

De bovenleiding is vermoedelijk kapotgetrokken door een passerende trein. Gouda is een belangrijk knooppunt voor het treinverkeer in de Randstad.


Foto: Digitaal Dagblad