The Sting en Ulla Popken zijn weer open

mainImage
The Sting en Ulla Popken zijn weer open

In en vlak na de crisis sloegen diverse faillissementen aan de Kleiweg (onder meer van V&D en De Schoenenreus) gaten in de straat door lege panden. Maar nu de economie flink aantrekt, worden de gaten bijna allemaal weer opgevuld. En hoe!

Zo zijn donderdag twee mooie winkels opengegaan op de Kleiweg: The Sting en Ulla Popken. De nieuwe The Sting zit in het voormalige V&D-pand. ,,Mensen, wat een winkel is dit! Een winkel van grootstedelijke allure. Om trots op te zijn...!", zo liet Karel Baarspul citywatcher en secretaris van de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (S.O.G.) al weten. 
De vernieuwde Sting in het voormalige pand van V&D ging donderdag feestelijk open. In februari 2018 is begonnen met de verbouwing van het voormalige V&D gebouw aan de Kleiweg, waar op begane grond de grotere winkel van The Sting van 1000 m2 opent, en bovenste etages appartementen. Na de verbouwing verscheen een werkelijk grootstedelijk winkelpand. Prachtig. Veel ramen, groots van binnen. Wat zal dat een impuls aan de straat geven.De huidige zaak van Sting op Kleiweg nummer 34 sloot op 10 september de deuren. Gouda moest het dus een maandje zonder The Sting Stellen. Op het moment dat The Sting op de Kleiweg 34 dichtging, begon de verbouwing van het huidige pand tot Costes. Costes, eveneens onderdeel van The Sting Companies, kan nog geen exacte openingsdatum noemen.

We krijgen het druk (met shoppen). Want dit is nog niet alles. De (grote) damesmodezaak Ulla Popken vertrok van de Markt naar de Kleiweg en opende vanmorgen 11 oktober om 9u30 ook haar deuren. Ulla Popken kennen we als kledingwinkel, gespecialiseerd in plus size mode voor vrouwen. De winkel heeft jaren op de Markt gezeten (naast Bodega 32) maar is nu te vinden aan de Kleiweg. Door het nieuwe terrassenbeleid viel de winkel niet meer op aan de Markt.

De Kleiweg is bijna helemaal terug!

Bron en foto's: citywatchers Karel Baarspul en Raymond Aarsman.


Foto: Digitaal Dagblad