Temperaturen lopen weer op

mainImage
Temperaturen lopen weer op

Vanavond en in de nacht naar maandag is het onbewolkt/helder. De minima liggen rond 16 graden in de Goudse regio. Vanavond waait er een zwakke noordoostenwind (2 Beaufort). In de nacht naar maandag ruimt de wind naar oostelijke richtingen en blijft zwak, (2 Beaufort).

Morgen is het zonnig. Met een zwakke zuidoostenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt zeer warme lucht naar het Groene Hartgebied getransporteerd en loopt de middagtemperatuur op naar een tropische 30, plaatselijk 31 graden Celsius.


Dinsdag draait de wind naar oostelijke richtingen. De (zeer) zwakke oostelijke wind (1 tot 2 Beaufort) voert continentale lucht aan, waardoor de temperatuur in dinsdagmiddag in Gouda kan oplopen naar 33 of 34 graden. Het weerbeeld bestaat aanvankelijk alleen maar uit zon, door de warmte worden later op de dag steeds forsere stapelwolken gevormd. Een enkele stapelwolk kan uitgroeien tot het buienstadium (Cumulomimbus (CB) of Towering Cumulus (TCU)), ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Een bui heeft een plaatselijk karakter, op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft het overdag droog.


Woensdag wordt met een naar zuid draaiende wind (2 tot 3 Beaufort) nog steeds warme lucht aangevoerd. De middagtemperaturen liggen in de Goudse regio rond 25 graden Celsius. Overdag zijn er zonnige perioden en bewolkte momenten. De kans op een regenbui of onweersbui is gering.


Donderdag is het aangenamer met circa 27 graden. De wind waait uit richtingen tussen noord en noordoost. Het wordt zo als het er nu voor staat een half -tot zwaar bewolkte dag. Er vallen geregeld lichte regenbuien, maar grote neerslagsommen worden nog steeds niet verwacht. De meeste zon zien we waarschijnlijk aan het begin van de ochtend.


Volgende week vrijdag krimpt de wind van noordoost naar west. De windkracht is (zeer) zwak tot matig, windkracht 1 tot 3 Beaufort. Het is wisselend bewolkt met de meeste zon in de ochtenduren. Een regenbui is mogelijk, hetzij plaatselijk. Op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 22 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen.


Volgende week zaterdag is het licht wisselvallig. De maxima liggen bij een overwegend matige westenwind (3 tot 4 Beaufort) rond 21 graden in de Goudse regio. 


Vanaf volgende week zondag wordt waarschijnlijk een nieuwe hogedrukblokkade op de Atlantische Oceaan opgebouwd. Het ziet er naar uit dat de zomerse warmte opnieuw een comeback maakt. De extreme droogte kan dan wel eens ernstige vormen aan gaan nemen.


Bron www.meteo-gouda.nl


Foto: Digitaal Dagblad